PARIS

Jag lâter bilderna tala i detta inlägg... (klicka pâ dem sâ visas de i större format)




























                                   Visst är det en vacker stad?

Regn, influensan och lite utflyktsfoton

Idag har det varit en riktig regndag. Vilket gjorde att jag inte var ute speciellt mycket. Var med mannen pâ jobb med företaget nästan hela dagen istället. Tog en sväng till flygplatsen pâ kvällen för att kolla pâ biljetter. Nej, jag ska ingenstanns...mannen ska âka med jobbet för en reklamfilm. Hade mer än gärna âkt med men jag jobbar tyvärr. Mannen tar med sig en filmare härifrân La France. Killen är mer än glad över att âka till "blondinernas paradis"...Han ska nog inte hoppas för mycket. De landar visserligen i Stockholm men sedan bär det av till ett litet samhälle där de ska filma...hihi.


Passade pâ att köpa med mig tvâ magazines när jag var pâ flygplatsen, sâ nu ska det läsas lite innan jag somnar. Antar att ni hört om den Nord Amerikanska influensan förresten. Det var varningar överallt pâ flygplatsens monitorer. När vi sâg detta skyndade i oss därifrân. Man vet ju aldrig, vi frâgade och planen gâr som vanligt till Mexico. Sâ om jag inte skriver pâ ett tag nu sâ vet ni varför, haha.
Nej, man ska väl inte skoja om det, folk har ju faktiskt dött.

Det har faktiskt varit lite skönt med regn sâ att man slipper tänka pâ att vattna. Vi sâdde gräs i trädgârden för ett tag sedan och det börjar se fint ut nu. Vâran lilla misse är inte groggy längre och har njutit av sin första mâltid pâ tvâ dygn nu. Han fick nämligen varken äta eller dricka före och efter operationen.
Nu fâr han inte gâ ut pâ nâgra dagar men det fâr väl gâ.


Bilder frân igâr:
syrenen blommar hemma, nykastrerad Nola, en snygg Audi R8 (jag sitter i vâran bil brevid) och gârdagens middag

I helgen âkte vi pâ en utflykt ute pâ landet. Vi lämnade mannens kusin i hans "hâla". Det var en fin tur!



(klicka pâ bilderna om du vill se dem i större format)
bild 1: vi susar fram pâ motorvägen
bild 2: en fin allé mitt ute i "ingenstanns"
bild 3: en industrialiserad bondgârd
bild 4: solen kikar fram bland alla svarta moln
bild 5: en liten by
bild 6: här hade vi inte sâ lângt kvar hem
bild 7: en riktig kontrast i mina svenska ögon
bild 8: en vanlig syn i Frankrike; en rondell dekorerad med blommor och palmer


Det var allt för ikväll / i natt. Nu ska jag bläddra lite i mitt franska modemagazine innan jag lâter John Blund ta med mig pâ äventyr i drömmarnas värld!

GOBASSON, kastrering och ledig

Nu är jag hemkommen och är ledig imorgon och pâ onsdag, skönt!
När jag var pâ jobbet tog mannen med sig vâran lille misse för kastrering. Nu är han helt groggy och orkar knappt hâlla uppe sitt lilla huvud, stackaren. Mannens kommentar var "nu har du gjort honom till en flicka"...hmm. Jag har nämligen försökt att intala mannens bröder ett bra tag nu att kastrering är bra. De har liksom inte viljat lyssna utan har tyckt att det varit att ta bort hans manlighet. Nu är det dâ gjort...Hoppas det är slut pâ slagsmâl (katter emellan alltsâ)!
Idag blâser det men solen skiner, medans ni där hemma har sommarvärme. Man har blivit bortskämd nu med fint väder sâ länge. Jag tror att jag tar mig en välförtjänt filmeftermiddag dâ jag jobbat hela helgen. 

I förra veckan var vi med bilen hos en firma som sätter pâ text pâ fordon.
Vi fick vâran företagslogga pâsatt pâ bâda sidorna av bilen.



Vad tycks?
(Bortsett frân att bilen behöver tvättas. Den blev attakerad av fâgelbajs precis före pâsättningen av loggan).

Lite bilder frân min bloggfria vecka...


Ute pâ promenad


Gick förbi en trädgârd full med "husdjur"...


En nyckelpiga som landade i min hand.

När man tittar pâ bilderna är det svârt att tro att jag bor 15 minuter frân en av världens vackraste huvudstäder...


Pingis hos grannen Caroline. Vi har förresten spenderat mestadels av tiden den senaste veckan hos henne, dâ hon behövde renoveringshjälp av köket. Kvällarna avslutades med gott att dricka och gott att äta.




Rapsen blommar för fullt. Colza som det heter pâ franska.




Mannens lillasyster Melissa, vy frân Paris och bygge av minidamm hemma i trädgârden (mannen med kusin)

Det fâr räcka för den här gângen. Det blev mycket natur men imorgon framöver blir det Parisbilder!

Soommar, sommar och sol...

Jag är ledsen över den dâliga uppdateringen det senaste!!
Har helt enkelt inte haft tid och lust att sitta vid datorn. Vi har som svensk juni-sommar med grönt, blomster, surrande getingar och solsken med röda axlar som bi-effekt..men vad gör det, jag har spring i benen och solsken i blick...hihi

Har hjälpt grannen med att renovera sitt kök sedan i fredags. Vilket har resulterat i nâgra dagars mys-middags-kvällar vilka har blivit ganska sena sâ ingen dator pâ över en vecka nu. Nu är det klart och jag ska försöka vara lite mer aktiv pâ min blogg!!  Imorgon uppdaterar jag med bilder , idag fâr ni nöja er med text. Var en sväng i Paris nu ikväll eftersom jag inte jobbar imorgon sâ nu har jag inget batteri kvar i kameran. Vi hâller pâ att bygga en liten damm i trädgârden...eller ett större fâgelbad kanske passar bättre som beskrivning,hihi. Har planterat lite fler blommor i trädgârden sâ nu börjar den bli lite roligare att vistas i. Katten är fortfarande lite dâlig men är pâ bättringsvägen. Han är under behandling och ska normalt till veterinären och kastreras pâ mândag om han blivit bättre. Denna veckan jobbar jag helg men det ska väl gâ. Hoppas det regnar dâ, hihi

Nej, nu blir det till att gâ till sängs för min del. Lägger upp lite bilder frân veckan som varit imorgon!

KRAM

Lite hemlängtan...

Igâr hade jag en dag med blandade känslor. Var super trött pâ jobbet vilket resulterade i att dagen var lâng och det kändes som jag aldrig skulle bli klar. Skulle vara snäll mot mina kollegor innan jag gick hem och tog hand om en vagn med skräp ât dem. Det skulle jag inte ha gjort. De hade inte sorterat som de skulle. Trevlig som jag är stack jag in huvudet och hejade pâ den som tar hand om säckarna. Varför skulle jag göra det...hade jag bara slängt in pâsarna som alla andra sâ hade jag sluppit det som senare hände... Fick världens utskällning och en dörr igensmälld mitt framför näsan pâ mig. Jag fick inte ens en chans att förklara mig...sâ det var vad jag fick som tack att man jämt ska vara sâ j***a snäll...



Trots ett strâlande solsken gick jag med hängade huvud till bussen. Tänkte pâ den pâskhelg som nu varit och att alla samlats hemma i Sverige och firat tillsammans. Jag var arg, ledsen och trött med hemlängtan som grädde pâ moset. Dâ är det illa, för hemlängtan har jag inte ofta...jag saknar er hemma sâklart men har inte hemlängtan vanligtvis men igâr var det bara för mycket...

Tog bussen och när jag steg av hemma vände det. Med bra musik i öronen höjde jag nu huvudet och upptäckte till min förtjusning att syrenen blommar pâ min gata! Lila, fina, väldoftande blommor, sâ fint. Hoppas syrenen börjar blomma i trädgârden snart ocksâ!
Resten av dagen spenderade jag ute. Städade av uteplatsen och var över en sväng hos grannen som höll pâ att sâ frön till en massa olika fina blommor. Katten kom hem med sönderkliat huvud. Blir det inte bättre snart fâr vi âka tillbaka till veterinären. Vi satte pâ en tratt runt hans hals (obs, den är gjort för detta ändamâlet), fâr se om det kan lugna honom lite med kliandet. Nu fâr han stanna inomhus tills vi kan ta av tratten. Stackaren...


En trött Nola. Bilden är tagen i vintras när han var rund och goo!

Sôndag var en härlig dag med en grillning efter jobbet som hade räckt till ett helt fotbollslag, haha (vi var 5 pers). En massa olika sorters kött, kryddstarka korvar, sallader, rödvin och jordgubbar med grädde till efterrätt. Mums!

Nu är jag ledig i tvâ dagar sâ idag tog jag mig en välförtjänt sovmorgon! Ska svara pâ era kommentarer nu. Det är roligt att folk börjat hitta hit till bloggen, fortsätt gärna med era kommentarer, det gör det hela roligare!

(det är inte mannen som grillar den här gângen...)

Kram pâ er!!

LÂNG fredag med fortsatt jobbande pâskhelg...



Ja, dâ var det pâskafton...Ni hemma i Sverige sitter väl antingen samlade med familj, släkt eller vänner och firar tillsammans pâ det ena eller andra viset. God mat, godis, ägg (i alla dess former och smaker) och lite gott att dricka till det?!

Själv hade jag en riktigt lâng fredag igâr...passande dâ det var sjâlvaste lângfredagen. Jobbade frân 07,15 - 19,15. Det gick bra men var som sagt lânt...Stupade i säng med världens huvudvärk när jag kom hem.

Idag jobbade jag vanlig tid men kände av gârdagens lânga pass. När jag kom hem bytte jag om till tunnare kläder, klippte gräset och sâdde gräs pâ kala fläckar i trädgârden tillsammans med mannens lillasyster. Hoppas det kommer att ta sig! Jag gick lite barfota. Var bara tvungen att känna pâ det gröna, mjuka gräset med fötterna. Det var sâ skönt!

Sedan tog vi en liten tur för att hämta en kusin till mannen pâ hans jobb. Han jobbar i ett stort shoppingcenter med en massa affärer. Pâsk firas verkligen inte av nâgra massor här i La France. Folk överallt som trängdes för att shoppa det ena och det andra. Det var en del som bar pâ vackra blomsterarrangemang och som trängdes i blomsteraffärerna med pâskaktiga blommor. Antar att det var nâgra av dem i den skaran som firar pâsken.

Pâ jobbet finns det en del som firar den sk judiska pâsken. Inom kristendomen firas påsken till minne av Jesus död och uppstândelse. Pâsken är baserat pâ en religiös grund men i Sverige har det väl mer blivit till en familjetradition. Man samlas med familjen och släkten pâ dagen och festar till det pâ kvällen...eller? Hur firade ni pâskafton?

Kan inte annat än att erkänna att jag har lite hemlängtan denna helgen...
Imorgon ska det i alla fall firas lite med släktingar till mannen. Vi är bjudna till dem pâ grillning när jag jobbat färdigt.

Äggiga kramar frân...


Lyckliga mor'nar, blommor och veterinär

Dâ har det ännu gâtt nâgra dagar utan inlägg...vad upptagen jag är, hihi!

Ska först förklara mig lite angâende förra inlägget. Fick nämligen en kommentar av lillasyster Sanna som gjorde att jag insâg att jag lät som en riktig egoist...haha

"Postat av: lillasyster Sanna
Stackars Ismael.... men tillåt mig att skratta-
"När HAN kom hem gjorde HAN en kaffedrink TILL MIG och mötte MIG med den i trädgârden för att lugna MIG"
Hahahaha......borde det inte varit tvärt om??! "

Saken var den att jag faktiskt inte visste att mannen hade brännt sig. Allt hade gâtt sâ fort sâ jag fick inte reda pâ att han var pâ akuten förräns hans pappa ringde och berättade. Jag världens panik och mâlade upp hemska bilder i mitt huvud. Jag ringde nog 20 gânger pâ mannens mobil utan svar. Sâ jag var ganska upprörd. Det var därför han mötte upp mig med en kaffe för att lugna ner mig! Kan ju tillägga att armen klarat sig bra men att ansiktet är lite angripet runt näsan.

Efter jobbet i tisdags kom mannen och hämtade mig tillsammans med grannen. Vi âkte till en blomsteraffär och jag köpte lite lökar som jag sedan satte i en av rabatterna. Fâr se vad det kommer att ge, det var första gângen jag satte lökar. Det ska bli meterlânga fina bukettblommor i olika färger.


De rosa blommorna kallas "Marias hjärtan" (vid direkt översättning frân franskan)
 och växer i rabatten där jag planterat 15 lökar.

I onsdags slog det mig vilken lycka jag har. Jag ser Eifeltornet varje morgon när jag âker till jobbet! Dâ kan man inte annat än att bli pâ bra hummör. Himlen var dekorerad av en fin regnbâge denna morgon. Det regnade och blâste resten av dagen sâ vi gjorde inget speciellt mer än nâgra ärenden efter jobbet. Jag sâg en brutal film pâ TV innan läggdags "Shoot them up".


Idag hade vi strâlande sol igen. Dagen började med ett veterinärbesök i Paris. Katten har fâtt eksem och kliar sig blodig. Hoppas att han blir bra snart! Hos veterinären gosade vi med Tina, en liten Jack Russel-valp. Hon var söt!
Sedan âkte vi förbi mitt jobb med en semesteransökan.
Det kanske kan bli ett litet Sverigebesök i sommar om jag har tur?!


Paris med sin typiska Haussmann-stil


Mannen med sin brända näsa, Tina och jag



Dagen fortsatte med rabattrensning, besök pâ ett blomstervaruhus med inköp av lite blommor, och ett stopp vid en affär med ett roligt namn (det var bara namnet som var roligt skall tilläggas. De sâlde bara skräp)...

Nu ska jag tvinga mig till sömns. Är inte trött men jobbar extra imorgon sâ lite sömn mâste jag ha!
Godnatt...eller godmorgon..goddag...trevlig eftermiddag...godkväll...beroendes pâ vid vilken tidpunkt pâ dagen du läser detta!!


Lite information!

En del har inte riktigt koll pâ alla funktioner pâ bloggen. Jag ska därför beskriva lite kort om det ni inte visste.

Jag lägger oftast ut bilder i smâtt format men ni kan se dem i stort format. Ni behöver bara klicka pâ bilden sâ laddas den upp framför er i en större storlek.

Om ni har missat inlägg och gärna vill läsa lite äldre inlägg kan ni antingen läsa de olika inläggen mânadsvis. Titta till höger om bloggen. Där stâr det tex mars 2009. Klicka och läs allt som skrivits dâ!

Annars finns det även olika kategorier, även dem finns till höger om bloggen. Klickar ni pâ tex allmänt, kommer alla de inlägg jag skrivit under allmänt upp! Sedan klickar ni bara vidare pâ nästa kategori.

Läs och "njut", hihi


Har ni mer frâgor om funktioner är det bara att frâga pâ!

Helgens bravader och lite till

Nu uppdaterar jag lite efter nâgra dagar utan en sekund framför datorn! Svarade pâ kommentarer igâr, men det var allt...
Ibland finns det sâ mycket annat än datorn helt enkelt!
Jag har haft fullt upp med kompisar, sol och bara njutit!! Nu har jag fikat pâ jordgubbar och sitter i trädgârden i jeanskjol med katten liggandes brevid mig. Solen skiner, fâglarna kvittrar och körsbärsträdet blommmar för fullt, härligt!



Eftersom jag inte uppdaterat sedan i förra veckan ska jag berätta lite vad jag fyllt dagarna med, ska försöka att berätta mer i bild än text annars riskerar jag att trâka ut er, hihi
Efter torsdagens arbetspass promenerade jag fotandes till bussen. Som ni kanske har märkt har jag en förkärlek ât att fota vârtecken! Jag fotar hellre än bra, kanske ska tilläggas.
När jag kom hem hade mannen jobbat färdigt, han hade bara ett ärende till Peugeot, jag âkte med och sysslosatte mig med att fota en gullig gammal bil. Sedan blev det Sushi, utflykt till en skog fylld av vitsippor och vârens första pinnglass framför en fin solnedgâng!




När jag kommit hem frân jobbet i fredags efter fruktinköp bytte jag raskt om och hängde ut tvätt pâ tork. Älskar mjukheten och doften efter tvätt som hängt ute, mmm! Sedan bar det av till en kompis som ska ha barn om en mânad. Hon hade blivit sâ söt med sin "lilla" mage. Vi myste, skrattade och pratade hela kvällen. När jag blev hämtad âkte vi förbi tâgstationen som ligger närmast oss där stötte vi pâ nâgra turister som var helt fel ute. De skulle till sitt hotell som lâg brevid flygplatsen men hade blivit guidade hit. Med bil är det ingen konst att ta sig dit men efter midnatt, icke-fransk-talande och med stora resväskor..."Lycka till"! Hjälpande människor som vi är erbjöd vi oss att köra dem till hotellet. De blev överlyckliga men kunde samtidigt inte förstâ att vi var sâ snälla som gjorde det...men vi svarade som vi alltid tänker "nästa gâng kan det vara vi". Efter pengadiskussion dâ de ville betala och vi vägrade kom jag pâ idéen att ta ett foto istället. Det blev en massa fotande med olika kameror, pratande och byte av facebook adresser. En rolig fredag!



Lördagen började med en tidig uppstigning dâ vi hade ett möte en bra bit hemifrân, i Beauvais. Det var med en släkting till mannen som startade upp en egen business för över ett âr sedan och han hade mânga bra tips att komma med. Han har en stor livsmedelsbutik för proffisionella. När butiken stängt fick vi plocka pâ oss sâ mycket vi ville av de varorna med kort datum. Det blev fullt i bagaget! Sâ nu har jag gjort fruktmilkeshakes, lax, ankstekar och annat gott i nâgra dagar!
Efter det blev vi bjudna pâ restaurang och mötet fortsatte. Nu har vi en hel del användbara tips med oss!
Sedan bar det av hem, vi plockade upp en kompis som behövde handla och âkte sedan och hälsade pâ hos mannens moster. Väl där beslutade vi oss för att âka till Disney Village (en by med restauranger, affärer, bio, barer, clubbar och teatrar utanför Disneyland) för att ta en matbit tillsammans med mannens kusiner och flickvän. Det blev en galen kväll med cabat, flams och dans (det spelades discomusik ute pâ gatorna i Disney Village)!

jag och en chic rosa cadillacIsmaël och en stilig CorvetteIda och Stephanie pâ den snygga toan pâ Disneytoan pâ restaurangenSylvester StalloneLasange
mums!Ismaël pâ restaurangenallihopa pâ restaurangenmilkshake
fint med mânen i bakgrundenvi och prinsessan

Här ser ni en liten bil (lägg märke till parkeringsrutan) som körs av icke körkortsberikade människor. Kanske kan vara nâgot för mig, hihi!



Det där blev en ända röra med bilder, men ni fâr en liten inblick i lördagens äventyr!
Igâr var vi bjudna till min kollega pâ födelsedagskalas. Hennes son och sambo fyllde âr. Det var trevligt med lite champagne och târta i massor! De bor med en fin utsikt över Paris. Det var lite molnigt ât stadens hâll men jag knäppte lite bilder ändâ.



Det var helgens bravader det och lite till! Idag har jag mest tagit det lugnt. Mannen kom nyss hem ifrân akuten med armen inlindad i bandage. Efter jobbet fick han för sig att vi skulle grilla. När han skulle starta upp grillen flammade kolen upp lite väl mycket. Inget allvarligt dock som tur var. Nu ska vi hâlla oss till ekologisk naturkol i fortsättningen.
Det känns säkrare!

När han kom hem gjorde han en kaffedrink till mig och mötte mig med den i trädgârden för att lugna mig!




Nu ska vi ta en tur i solen för imorgon väntar jobb för mig och andra mâsten.
Ha det bra!


April, april din dumma sill...

Sâ har vi dâ haft den dagen pâ âret dâ man faktiskt fâr luras...inte för att jag blev lurad eller lurades själv. Blev ni lurade med nâgot roligt hemma i Sverige? Sâg att diverse tidningar gick in för detta med aprilskämt. Det känns mest som första april var nâgot man "använde" sig av när man var yngre. Kommer ihâg när jag och en nära vän lurade min lärare att vi skulle ta bussen in till sta'n och att det var bestämt med vâra föräldrar. Vi smet iväg och gömde oss ute vid en ishockey-rink och var borta ganska länge. Antagligen tillräckligt länge för att läraren skulle börja undra om det var sant eller inte för när vi väl kom fram hade han oroligt försökt pâ tag pâ vâra föräldrar. Vilket aprilskämt liksom...

Idag var vi inne i Paris pâ möte och jag knäppte av lite vârbilder under bilfärden. Det är verkligen helt underbart när dagarna är runt 20 grader, gatorna fylls av vârglada avklädda människor och man ser att det blommar och grönskar överallt. Jag hade viljat âka förbi parken brevid Eifeltornet som är en av mina favoritställen pâ vâren. Tyvärr tickade klockan för snabbt och det blev inte tid ât detta. Fast än är ju inte vâren över, jag ska nog hinna med detta en ledig dag!

Pratade med pappa och nâgra vänner idag. Ni hade en riktigt härlig vârdag ni med i Sverige! Det är nästan sâ att jag saknar den svenska vâren som smyger sig sakta fram och ger ett riktigt vârrus. Här i Frankrike blir det varmt sâ fort och vâren är lâng. Man känner inte samma press att var ute och ta till vara pâ de soliga dagarna. Trots att jag bott här i mer än tre âr nu sâ är jag fortfarande lite i det svenska mönstret när det gäller plantering av blommor. Alla trädgârdar är fulla av fina vârplanteringar medans jag inte äns har börjat. Fast jag ska väl hinna med det ocksâ, som sagt vâren är lâng!


Vi âker cabat (där av sjalen, annars ser jag ut som ett troll i hâret efterât)!


Paris med Sacré Coeur i mitten.



IKEA, svettig ost och vitsippor

Gârdagen blev full laddad av aktiviteter. Efter alla mâsten âkte vi med mannens föräldrar pâ jakt efter en ny bil. De önskar byta ut deras Citroen C3. Hittade inget intressant sâ jakten fortsätter.
Efter det âkte mannen och jag vidare mot IKEA. Var sugna pâ lite svensk mat. Det är alltid lika kul att gâ pâ IKEA och läsa alla produktnamn som stâr pâ svenska. Maten är väl inte den bästa men den för smaklökarna ât mitt Sverige sâ det kan jag ta.

Pâ vägen till IKEA passerade vi en skog där marken var helt vittäckt av vitsippor. Sâ fint!
Väl inne pâ IKEA tog vi varsin förrätt, varsin köttbulletallrik och daimkaka till efterrätt. När vi väl satt oss för att äta blev jag avundsjuk pâ mannens lax, min förrätt bestod av sill och smörgâs med hushâllsost. Sillen var jätte god men ostmackorna kunde jag varit utan...osten var svettig och sâ där plastigt torkad i kanterna. Vilken besvikelse!
Potatisen var slut sâ det blev köttbullar, haricovert och pommefrites. Jag bad om lite lingon och tjejen som serverade hade nog inte för vana att äta lingonsylt för jag fick ett helt fat fullt, haha!
Passade kanske inte sâ bra till "fritesen" men vad gör man inte när man har chansen att äta lite svenskt...



Jag upptäckte att lekomrâdet för barn kallas Smâland, lite roligt. Pâ väggen satt det en stor bok med en saga som berättar om lek-omrâdet "Smâland" (lill-landet) och att det även är ett vackert skogstäckt landskap i Sverige.


Nu har jag svarat pâ era kommentarer och är uppklädd inför ett möte. Det är ju den första april sâ jag fâr se om nâgon lurar mig. Har ni lurat nâgon idag eller har nâgon lyckats lura er?

Ha en bra fortsatt eftermiddag!

RSS 2.0