Ledig

Nu är helgens arbete avklarat och jag är ledig idag och imorgon! Det gick bra även om jag var trött igâr efter söndagskvällens födelsedagsfest. Vad jag inte visste var att det var en överraskningsfest. När vi kom satt det runt 30 gäster och väntade, sâ det var bara till att göra den vanliga "pussrundan" . Lamporna släcktes, alla var tysta och det kändes som jag var i en amerikansk komedi när "födelsedagsbarnet" (mannens moster) kom hem. Vi sjöng, efter det grillade vi, ât afrikansk buffé, târta och drack champagne, mums! Med magarna fulla blev det dans. Jag hade riktigt roligt och var glad över att träffa mannens kusins flickvän och hans tjej-kusiner som har blivit mina vänner under min tid i Frankrike. Dock tog jag det lugnt, det râckte med ett glas champagne att skâla i dâ jag jobbade dagen efter.
 
Igâr ringde jag ett samtal till min kära farmor och hennes underbara man. Det värmde gott i hjärtar efter att vi pratat. Jag saknar dem verkligen!
Idag är det  lite viktiga ärenden som gäller och förberedelser inför morgondagens möte.

Nu ska jag âka sâ jag uppdaterar lite mer senare. Ha en fortsatt bra dag!

Earth Hour och sommartid

Ja, dâ var det dags att uppdatera lite dâ...
Helgen har i stort sett hitills bestâtt av jobb och âter jobb. En kollega dök aldrig upp igâr sâ det blev kris. Eftersom jag jobbar halvtid (6 timmar) sâ föll ju lotten pâ mig. "Jo dâ, klart att jag kan jobba extra" svarade jag utan att tänka när receptionisten ringde upp till min vâning. Det blev alltsâ en lördag med 12 timmar (12 1/2 exakt) spenderade pâ jobbet. Fast med 2 timmars rast ihop räknat.
Satt i bilen hem när den omtalade "Earth Hour" stunden inföll. Sâg ingen större skillnad i hushâllen och tânkte genast pâ Sverige. Där gick ni nog in för det lite mer?!
Eifeltornet och 200 andra monument i Paris var nedsläcka i alla fall...!

När jag kom hem möttes jag av en oväntad syn. Mannen hade släck varenda lampa, hihi. Ja, lite av den "ekologiska" synen har han snappat upp under sin vistelse i Sverige.
Sedan vet jag inte om det hela gjorde nâgon större skillnad för jorden, mer än att folk världen över kände en gemensam "godhet" mot vâr kära moder jord och att det kanske fâr folk att tänka efter lite.  Fast hon mâdde nog inte sâ bra när alla en timme senare tände upp alla sina lampor och div elektriska apparater pâ en och samma gâng?! Men det är bra med engagemang! Själv har man ju växt upp med en energisnâl far, sâ man har en hel del reflexer som blivit naturliga som att släcka lampan i de rum man inte vistas i, stänga av TV:n pâ strömbrytarknappen, inte spola med vatten i onödan vid dusch och disk, sortera div hushâllsopor osv. Fast detta kanske är typiskt svenska reflexer?

Här i Frankrike ser jag sâ mycket som i mina svenska ögon är helt onödigt och verkligen miljöfällor. Ok, här sorterar vi i olika tunnor. Allt utan kompost frân köket (hälsorisker pga värmen, râttor osv) men alla dessa onödiga förpackningar; ta tex en förpackning med kakor.  Pappersförpackning (kan vara inplastad) sedan en massa smâ potionsdelade pâsar inuti. Tillslut har man ju mer plast än kakor...Kanske en liten grej men mânga bäckar smâ...

Inatt ställde vi ju om klockan till sommartid. Härligt att vi gâr mot varmare tider! Fast desto mindre härligt att gâ upp imorses. För min kropp var klockan bara 4...usch. Imorgon blir jag körd sâ dâ kan jag sova längre.
Var det nâgra av er som glömt att ställa om klockan?
Nu ska jag âka pâ kalas sâ vi hörs igen imorgon!
Kram



(källa: http://www.french.xinhuanet.com/french/2009-03/29/content_847555.htm)

Skoskav, lite historia och helgjobb...

Jag har svarat pâ era senaste kommentarer! Roligt att jag hade fâtt flera stycken. Ju mer kommentarer desto roligare blir det att blogga!! ♥
Det gör ont att vara "affärskvinna" haha. Jag har skoskav men är glad efter tvâ dagar med möten och pappersarbete.
Nu har jag skrivit klart lite pappersarbete och ska ta det lugnt med TV och lite mat. Imorgon startar tre-dagars helgarbete. Jag gâr av pâ mândag. Känns trâkigt men samtidigt sâ är jag ju ledig i tre dagar istället nästa helg!

Mamma skrev en kommentar under mitt inlägg "Vâr" som publicerades den 11/3-2009.
"Grattis gumman till din fasta tjänst. Så gla för din skull. Min chef sa just till mig härom dagen att Du har ju gjort en så kul o bra grej som stuckit från kalla Sverige o vågat bosätta dig i ett annat land o nu talar deras språk flytande. Ja jag e verkligen stolt över dig min goa dotter.
Mum Love U"


Ja, det är nu tre âr sedan som jag lämnade mitt Sverige. Efter lâng betänketid och med ett godkänt friâr i handen började vi packa ihop allt vi ägde. Gjorde oss av med en hel del men sparade det som kändes viktigt. Det var ett tungt jobb dâ det inte handlade om nâgon flytt till en nytt boende utan ett nytt land. Vi hade samlat pâ oss en hel del efter tre âr tillsammans under samma tak. Det rensades, skänktes och packades i ett. Fick enorm hjälp av vänner och familj.
Efter mânader av pappersarbete och packande bar det av den 4 februari 2006 mot det nya livet som väntade i Frankrike.
Jag möttes av ett varmare klimat, nytt sprâk, god mat och en "ny" familj. Vi flyttade välkommet in i mannens familjs lägenhet. Under de tre âren har det hänt sâ mycket, har sâ mycket olika erfarenheter och upplevelser med mig. Jag har lärt mig sprâket och har nu ett fastjobb. Bor i en studio som vi renoverat själva i ett litet gulligt samhälle utanför Paris. Är nu fokuserad pâ ett projekt som vi hoppas ska leda oss längre fram i livet!
(Tack mum förresten, Love u 2)

Här har ni ett foto pâ mina skor som gett mig en regäl skoskav efter springande fram och tillbaka pâ flygplatsen CDG. Ska man vara fin fâr man lida pin...Katten gillade att ha dom som kudde igâr kväll i alla fall, hihi

katten sover pâ mina skor

Nedan: ett kort pâ mannen uppklädd för jobb pâ vârat projekt!

Isma i fin kostym

Sâhär mysigt hade vi det sent igâr kväll! Stannade till hos mannens kusin för mat och slappande framför TV:n. Tro det eller ej...de visade Henning Mankell's Kurt Wallander dubbad till franska, haha. Var lite roligt att se! Bilden blev dâlig dâ jag tog pâ en "vanlig" TV, men känner ni igen Krister Henriksson (Kurt)?


Dubbad Wallander visas pâ TV:n

Nu blir det lite mat sedan ska jag sova!
Ha en bra helg och parta lugnt...glömde nästan att det är fredag eftersom jag jobbar.


En riktig kort-dag!

Har gjort tvâ arbetsdagar som kändes riktigt lânga om jag ska vara ärlig! Efter mitt "vanliga" jobb fortsatte jag med mitt och mannens projekt...vill inte avslöja för mycket men lägger in ett foto som kanske säger en del...Nu är det i alla fall officiellt lagmässigt!! Sug pâ den ni...hihi

Igâr var TV och filmade pâ jobbet. Mitt jobb är först i Frankrike med ett projekt som ska aktivera de boende, nämligen att spela Wii. Lite roligt tycker jag!

Fick mitt pass idag sâ nu mâste jag dra ett kort vid varje arbetsdag. Fick även ett annat kort när jag kom hem...ett visitkort. Är super glad!

             

Klickar ni pâ bilden kan ni se hur visitkortet ser ut! Maskerade lite info, men det fâr ni ha överseende med.

Nu ska jag bara ta det lite lugnt en stund. Imorgon är en stor dag!

Kram

Uppdatering efter nâgra upptagna dagar

Nu var det nâgra dagar sedan jag skrev (förutom torsdagsinlägget som jag publicerat tidigare ikväll).
Har haft det fullt upp under hela min ledighet. Har inte suttit vid datorn en enda gâng sedan i torsdagskväll. Sâ detta blir ett lite längre inlägg!

Kan börja med att berätta om min "fredag den 13e" dvs en fredag med bara otur.
En massa saker gick fel pâ jobbet. Jag lyckades bla ha sönder en del av frukostservisen dâ jag snâllt skulle ställa in den i skâpet. Det kândes som allt var emot mig och jag ville bara avsluta min dag och âka hem. Till râga pâ allt missade jag bussen men det löste sig med ett telefonsamtal och en upphämtning en halv timma senare. Väntade ute i det fina men nâgot kyligare solskenet. Blev hämtad och nâgra ärenden senare hamnade vi pâ biltvätten. Dâr lyckades jag lägga i poletterna i fel dammsugarmaskin. Jag tyckte väl att munstycket var lite konstigt...den var till för vâttvättning.
Efter rätt maskin âkte vi vidare för att handla lite.

Utanför affären stog det ett stând med folk som sâlde sjukförsâkringar. Vi har den allmänna men den ger inte mycket sâ vi har kollat runt lite efter en mer kompletterande. Det lät intressant men vi ville tänka pâ det. Försäljaren avslutade med att säga att "Man vet aldrig vad som väntar bakom hörnet. Ni kan âka härifrân och bli pâkörda". Min första tanke var att det har aldrig hänt förut, sâ varför just idag? Jaa..nu var det ju klart att vi blev just pâkörda bakifrân 100 m frân affären. Som tur var blev det inget allvarligt. Bilen bakom bromsade inte när han skulle men vi fick inga skador, bara bilen. Inget allvarligt dock och killen ska betala reparationerna.
Efter det stannade vi till hos grannen. Hon bjöd mig pâ lite gott att dricka och jag fick skrattat av mig allt som hänt under dagen. Fredagen avslutades med att följa med dâ mannen skulle vara chafför i Paris ât tvâ tjejer som kom med tâget. Det skulle gâ fort men med en GPS som dog, lânga bilköer och tvâ tjejer som inte hittade till den adressen de skulle till snubblade vi i säng kl 2 av utmattning.

Lördagen var riktigt rolig! Jag âkte med grannen pâ en BIOutställning (ekologiskt) i anslutning till en av Paris fina "skogar", Le bois de Vincennes. Där fanns det allt möjligt roligt. Snygga designade möbler och lampor, mat, ost - och vinprovning, kläder och skor, roliga växter, cremer och smink, man kunde fâ massage, prova olika trâningsmaskiner  m.m.m. Jag kom hem med bla tvâ par smâ växter som inte behöver nâgon jord eller vattnas, räcker med att duscha dem lite dâ och dâ. Efter utställningen solade vi lite och promenerade bland alla fina blommor som slagit ut pâ träden. När vi skulle ta bilen hem upptäckte att vi var "inparkerade" av en stor buss och en massa bilar som stog hur som helst. Enda lösningen var att köra ut genom en gângstig. Tur att inte polisen sâg oss!

Söndagen var obokad sâ vi började dagen med att gâ pâ bio. Det har varit lâgpriskampanj lördag-mândag (3,50 E / film). Det kunde vi inte missa! Sâg Banlieue 13 ultimatum, som är nr 2 efter Banlieue 13. Filmen utspelar sig i ett extremghetto i Paris förort och det är en kamp mellan regering, polis och population i extremiteter. Jag ville mest se den dâ mannens lillebror varit statist. Dessvärre sâg man honom aldrig.  Det som är lite kul är att alla stunts görs pâ riktigt. De hoppar frân ett höghustak till ett annat och klättrar pâ höghusfasader och hoppar ner.
Efter filmen söndags-körde vi lite genom söta smâ byar innan vi hamnade pâ en annan bio. Där vi sâg en film som var betydligt mer intressant, La Vague( The wave). Det är en tysk film som baseras pâ en bok av en riktig händelse. En lärare som utövar ett fascistiskt expriment pâ sina elever under nâgra dagar. Detta för att visa hur lätt det är att manipulera. Läraren startar en rörelse med strikt dicsiplin som tillslut har bâde ett hälsningstecken, en symbol och uniform. Rörelsen blir större än han kunnat ana och det gâr över styr.
Dâ jag antar att denna filmen även visar pâ biosalongerna hemma är detta ett tips. Fast man kan vänta tills DvD:n kommer ut.
Helgen kändes lyckad fast vi inte har mycket pengar över till nöjen denna mânaden. Bjuden pâ utställning och billig bio!

Idag, dvs mândag gick vi upp tidigt för att ordna med vârat projekt. Hela dagen gick ât att betala och göra klart det sista pâ alla olika myndigheter i Cergy-Pontoise. Vi âkte klockan 9 och kom hem efter 18. Ställde ut allt som skulle till tippen, ât mat och här sitter jag nu.
En bra sak med sophämtningen här i Frankrike är att en speciell sopbil kommer en gâng i mânaden och tar hand om allt man behöver slänga. Man bara ställer ut allt pâ gatan sâ kommer de och tar allt även vitvaror och möbler. Sedan sorteras det direkt av personal pâ tippen. Vi har även trädgârds-avfallshämtning en gâng i mânaden. Jätte bra!

Oj, det här blev visst en bok....orkar inte ens kolla om jag gjort nâgra stavfel...avslutar med lite bilder frân helgen!

  le bois de vincennes 

Idag har jag gjort ett brott...

OBS: Detta inlägg skulle publicerats i torsdags. Nu, efter nâgra upptagna dagar senare upptäcker jag att det aldrig publicerats. Om jag ska vara helt ärlig tror jag att jag somnade ifrân alltihop. Sâ hâll till godo...här har ni det jag skrev dâ:

Dâ var torsdagen snart över. Dagen flöt bara pâ. Timmarna pâ jobbet gick fort, jag blev hämtat, kom hem, gjorde i ordning en sallad, vi ât, âkte sedan till Optikern. Vârat "lânebarn" (kollegans barn som vi brukar passa) har skaffat sig glasögon. Han är 5 âr och förstâr inte att glasögon INTE kan tas av och läggas i fickan...De reparerades som tur var fort i proffisionella händer. Det är ett par Ray-Bans sâ affären kunde blivit dyr...
Efter det âkte vi cabbat till en lekpark innan det var dags att lämna tillbaka vârat "lânebarn". Väl hemma hos hans mamma serverades det jätte god mat och jag fick ett snyggt halsband som tack.
Nu är vi hemma och jag ska bara skriva nâgra rader till sedan blir det till att ZZZZzzzzz

Sâg sâ snygga brillor hos Optikern. Fastnade för att par svarta Gucci. Fast jag fâr nog ha mina Dior ett tag till.De är bara lite över ett âr gamla nu. Sedan har jag även ett annat par som jag använder som "slit - och släng" glasögon vid sport, röj, trädgârds fix och annat som kan äventyra "fin" glasögonen.

Till sist ska jag berätta om det hemska som hände mig idag.
Jag gjorde ett "brott" i det franska sprâket. Kallade en man för DU...inte vilken man som helst, utan min direktör...
Han frâgade hur jag mâdde, jag svarade snabbt utan att tänka "Jo tack, bra. Hur mâr du själv?"
Jag kom pâ mig direkt och bad om ursäkt men fy vad hemskt. Jag ville bara sjunka igenom jorden.
Han tittade pâ mig med ett ansikte som sa..."jag är inte din vän, nu gick du över gränsen"
Det hände att jag gjorde dessa misstag i början när jag började att lära mig franska sprâket. Dâ tyckte jag inte att det var sâ farligt men den här gângen skämdes jag. Nu vet jag hur viktigt det är med titlar och hur man tilltalar andra med tu (du) och vous (ni)...speciellt chefer och andra med högre sitsar.

                                                                         Nyfixade glasögon!

vi har varit hos optikern med Mohamed 

                                   

Nej...sängen här kommer jag......Natti!!!

Lugna lediga dagar...

Nu har jag varit ledig i tvâ dagar. Jobbar imorgon och pâ fredag, sedan är det helg! Pâ lördag har Caroline (grannen) bjudit med mig pâ en utställning. Fâr se om det är nâgot att ha? I vilket fall ska det bli roligt att göra nâgot tillsammans.

Igâr blev det inget gräsklippande. Hade en massa papper att fixa med, var en sväng hos grannen och "tjôta" lite, âkte sedan för att hämta en kollegas pojke. Hon behövde barnvakt.
Igâr kväll fick jag syn pâ en gammal man utan byxor pâ gatan. Sa till "fästmannen" och vi gick fram till gubben. Han pratade en massa men ingen franska, verkade inte veta vart han var pâväg och var klädd i bara en jacka med ett par innetofflor pâ fötterna. Vi förstog genast att nâgot var fel och ringde efter brandkâren. (Det är dem som rycker ut här vid olyckor och SOS-samtal. De har en annan utbildning och lite andra funktioner än i Sverige). De kom och vi kunde âka vidare. Vi mâste alltid hjälpa till när vi ser nâgon stakars själ som behöver hjälp. Du gör väl det samma?!

Idag (igâr kanske man ska skriva vid den här tiden pâ dygnet) var vi uppe med tuppen och âkte till Cergy-Pontoise (ligger nordväst om Paris). Där fixade vi med praktiska saker till vârat framtida projekt. (som jag skrivit tidigare, berättar jag mer längre fram). När allt var avklarat för dagen tog vi en promenad och satte oss pâ en uteservering och njöt i solen med en kaffe.
Âkte förbi en stor Volvo-butik pâ vâgen hem. "Mannen" ville sâ klart stanna och titta. Själv nöjde jag mig med att titta pâ de bilarna som stog uppradare utomhus och tänka lite pâ Sverige!
De nya modellerna genom âren är fina, men ingen fâr mig att känna som jag gör för (gamla hederliga) Volvo 240. Nostalgisk som man är, haha!
Idag var det rekordvarmt pâ sina ställen. Hörde att vâren även börjat komma till Sverige, skönt. Hoppas ni slipper mer snö nu! Nu ska jag sova...vet knappt vad jag skriver längre. ZZzzzz Godnatt pâ er!!





Solen lyser..himlen är blâ..Vad det är skönt att leeva dâ!!

Ja den sângen (se rubriken) sjöng jag nog när jag gick pâ dagis senast...fast den passar bra dagar som dessa!

solen skiner med blâ himel




Nu har jag gjort min helg och är ledig i tvâ dagar. Känns skönt för jag behöver verkligen röja ur lite i min garderob. Dags att hänga undan vinterjackor, plocka fram vârskor och för att inte tala om att röja bort alla varma mysiga stickade koftor. Den här vintern som varit blev inte som de andra jag varit med om i Frankrike. Fast nu när jag har bott här i tre âr var det roligt med lite "riktig" vinter även om snön töade bort direkt. Jag var nog den enda som tyckte det...
Det blir verkligen kaos här sâ fort det ligger lite vitt pâ backen. All flyg och busstrafik stängs av. De fâ saltbilar som finns hinner ut lagom tills att snön börjat töa bort. De människor som tror att bilen ska lyda pâ samma sätt som en vanlig dag hamnar lite här och var pâ vägarna. Efter ett snöoväder stâr det krachade bilar överallt. Man använder inte vinterdäck här. Det hör inte till vanligheterna med en sâdan "hârd" vinter. Jag kan inte lâta bli att skratta när man hör i folkmun om denna hemska vinter...ja, dom skulle âka en sväng till norden vintertid!

I förrgâr var jag hos grannen en sväng. Drack kaffe och pratade om livet. Vi bestämde att jag ska följa med pâ en utställning inne i Paris till helgen. Ska bli kul! Sedan kom det besök, en släkting till min fästman med sina barn. De var sâ söta! Den yngsta pojken kunde inte sitta still en sekund. Här säger man att "mixade" barn blir energiknippen som springer runt mer än vanligt...vare sig detta stämmer eller ej, sâ var det i alla fall fallet, puh!

 
                                                                
 Hos grannen...                  Barnbesök...

Idag har jag inga speciella planer än sâ länge. Ska kanske klippa gräset och röja lite...roligt va, haha!  Ikväll kommer en vän över en sväng sâ blir nog lite drinks eftersom jag är ledig.

Ha en bra dag!!

Vinterbilder frân ett snötäckt Frankrike...passande tema dâ jag hörde att det fortfarande snöar hemma i Sverige!


Det blir en skrotbild idag eftersom jag känner mig lite skrotig...hade gärna suttit i det flygplanet!


Bara en vanlig...lördag...

Dâ har ännu en dag gâtt utan att jag gjort nâgot extra-ordinärt. Det blir sâ när man jobbar helg. Sedan har vi inte sâ mycket pengar att röra oss med denna mânaden dâ de gâtt till ett särskilt ändamâl. "Ska dom ut och resa igen" tänker ni kanske dâ? Svaret är nej. Fast man skulle kunna säga att det är till en form av resa, en resa i livet...och nej, vi ska inte gifta oss eller skaffa barn ännu...utan det handlar om nâgot helt annat. Berättar mer om detta längre fram, sâ ni fâr suga ett tag pâ karamellen! Jag satt lite pâ facebook när jag kom hem frân jobbet. "Pratade" med en barndomsvän, eller jag "pratade" med flera men det var speciellt en som jag inte sett pâ väldigt länge som fick det att värma i hjärtat. Klippte mitt bonsaiträd i eftermiddags. Nu ser det glest och ledset ut men var tvungen eftersom det skulle gjorts för länge sedan. Ju oftare man klipper desto tätare och finare växer det tydligen....om jag ska tro pâ min blomsterhandlare. Fast hon sa i och för sig ocksâ att trädet bara skulle vattnas med Volvics flaskvatten...?! Ha en bra lördagskväll vare sig ni jobbar, partajar, myser, äter, sover eller vad ni nu gör!!

Fredag den 13e...

Ja dâ var det dags för otursdagen...om man nu tror pâ skrock... Har väl inte hänt sâ mycket ännu mer än att jag har nâgon form av nackspärr. Hoppas det lugnar sig tills imorgon dâ jag ska jobba. Kan ju inte direkt sjukskriva mig direkt efter att jag fâtt fast tjänst, hur skulle det se ut, haha... Gârdagen var lung med lâng sovmorgon, lite ärenden och ett besök hos en vän som nyss flyttat. Där lagade jag mat och vi tog nâgra drinkar. Pratade med pappa en sväng som berättade att det snöade för fullt hemma. Känns konstigt att det ändâ kan vara sâdan skillnad. Här har vi vâr och hemma i Sverige kan man fortfarande âka pulka ;) Idag när jag vaknade och tittade pâ klockan bestämde jag mig för att ta en repris av gârdagen dvs en härlig sovmorgon...kanske jag inte skulle gjort för när jag vaknade upp igen sâ värkte nacken. Känns som den har lâst sig i ett läge. Var antagligen eftersom jag lagade mat med öppet fönster igâr kväll, onödigt! Resten av denna fredag har varit lugn, har haft lite "spa" med dusch, olika krämer och nacken är masserad och insmörjd med en värmande muskelsalva. Nu ska jag ta vara pâ lillasysters tips och titta pâ en serie pâ svt:s hemsida. Lite senare blir det att granska sitt land ur en fransk journalists syn...om ett hett ämne...nämligen nynazismen i Sverige...huh... Kram pâ er och ha en bra kväll!!

Vâr!

Idag har det verkligen varit vârväder. Strâlande sol och 15° som bäst!! När jag kom hem passade vi pâ att göra lite ärenden, âkte cabbat och bara njöt!
Nu är jag ledig i tvâ dagar eftersom jag jobbar lördag-mândag denna veckan. Pâ tal om jobb, idag skrev jag pâ ett kontrakt för fast-tjänst. Sâ nu är jag fast i La France, haha...
Jag har egentligen lite andra planer framöver som jag kommer berätta mer om dâ det blir mer aktuellt, men kunde inte tacka nej till tjänsten i dessa "kritiska" tider.
När vi kom hem sâg jag att nu även pâskliljorna slagit ut i trädgârden.
Fotade lite och satt en stund i solen. Vi gâr mot varmare tider, härligt!



Krokus vârblomma




En till bild som jag hittade pâ nätet frân nattclubben Le Metropolis


Bjuder pâ en vârbild som togs i förra veckan dâ jag inte är vän med vädrets makter denna tisdag...


Tropiskt ösregn och missad buss

Hej pâ er hemma i Sverige! Ny dag, ny start pâ en arbetsvecka... Idag trodde jag att jag försovit mig eftersom det var dagsljus ute när jag vaknade. När jag slutat jobbet sken solen och jag var pâ gott humör...tills bussen susade förbi mitt framför näsan pâ mig. Nästa skulle gâ en timma senare sâ jag gick in i en mataffär för att fördriva tiden. Handlade lite och gick ut...i ett ÖS-regn. Det var som ett tropiskt skyfall. Bara vräkte ner sâ pâ de 50 meter jag hade till busshâllsplatsen blev jag genomblöt. Som grädde pâ moset slutade det regna precis när jag ställt mig under busskurens tak, sâ typiskt. Jag fullkomligt droppade när bussen kom...nu sitter jag i myskläder och det blâser nästan till storm ute. Fast vad gör det, nu är jag ju hemma! Nu ska jag äta en sallad och mysa lite framför datorn med nâgra avsnitt av Mia och Klara. Tror förresten att serien är slut nu, det var ett tag sedan jag tittade nu. Tur att internet TV finns! Har ni nâgra tips pâ nâgon serie eller nâgot repotage som ni tycker att jag borde se?

Kalsongtvätt och massage

Nu har jag gjort nâgot av det trâkigaste som finns...hängt tvätt. Underklädestvättar är värst. Det tar aldrig slut. Nu är det i alla fall klart och jag ska krypa ner i sängen och fâ mig en välförtjänt ryggmassage, härligt!
Städningen gick sâ där idag. Inser att vi samlat pâ oss alldeles för mycket under de tre âr som vi bott i Frankrike. Tror att jag ska göra ett storröj i garderoben, i alla hyllor och bland alla lâdor. Jag ska göra mig av med allt som jag inte använt pâ tvâ âr. Kommer bli svârt för en samlare som mig..."den kan jag alltid fâ nytta av senare"..
Tack för era söta kommentarer!!

Pâ glad promenad i Paris


Mina nya skor!


Pâ loppisdelen av marknaden vid Clignancourt


Besök pâ Myriams vernisage "Atypik by Maxo", go girl!!


Party pâ Le Metropolis. Gratis inträde för tjejer!


Nystartad blogg

Sâ har jag dâ gjort det,efter flera vänners begäran...startat en blogg!
Nu kan ni följa min vardag här i Frankrike när ni vill, bra va?!

Kan ju börja lite kortfattat med att berätta att vâren är här. Runt 10-16 grader om dagarna med strâlande solsken, härligt!
Har varit ledig i helgen. Sâ det bev utgâng i fredags pâ en riktigt rolig club med 5 olika dansgolv, Le Metropolis!
I lördags var vi pâ vernisage, dâ en kompis äntligen skapat ett eget designföretag "Atypik by Maxo" efter nâgra ârs slit med studier i London, roligt!
I söndags âkte vi pâ en marknad i Paris (17e) "Les Puces de Saint-Ouen" vid Clignancourt. Det är en marknad med allt i frân loppis med secondhand till antikviteter, handgjorda ting till nya modekläder, skor, värkor och smycken. En del av marknaden är utomhus men det finns även smâ butikern. Marknaden sägs vara den största loppisen i världen. Riktigt roligt!  Jag fick ett par snygga skor och en middag kvinnodagen till ära!
Hur firades internationella kvinnodagen hemma i Sverige?
Här var det TV-repotage som hyllade kvinnor, utställningar, konserter och annat skoj för att uppmärksamma "vâr" dag tjejer!
Idag är jag ledig men har "städdag" dâ det börjar bli lite kris med tvätt och tidningar som har en förmâga att växa i högar. Fast det bir nog en promenad när min "man" kommer hem frân jobbet. Vem kan stanna inne hela dagen när solen skiner ute? Nu ska jag mumsa lite pâ en fruktsallad innan jag tar tag i stöket.
Bilder frân helgen kommer i nästa inlägg!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0