Hettan har lagt sig

Idag är första gângen pâ väldigt länge som jag vaknat upp och sovit riktigt gott. Inget vridande och vändande i sängen och inte en enda svettdroppe pâ hela natten. Äntligen har temperaturen sjunkit. Trodde aldrig att jag skulle bli trött pâ värmen. Efter flera veckor med en enorm hetta är det med glädje som jag ser ifram emot att kunna vara ute och faktiskt njuta av solen.

En ledig helg med mildare temperatur betyder att man kan fâ gjort en massa. Har inte haft nâgon ork till nâgot i hettan. Började nästan längta till hösten dâ jag pratade med vänner och familj hemma i Sverige som varit ute och plockat svamp, suttit hemma med levande ljus och hört regnet smattra utanför. Skulle inte vara fel med lite regn här ocksâ. La ner en massa tid pâ trädgârden i vâras som nu är en brun dammig plats. Har inte spelat nâgon roll att vi vattnat.


Gräsmattan i början av juni och nu...

Veckan som varit gick fort, trots värmen och mycket jobb har vi varit ute pâ lite som vanligt. Det är tur att vi har goa grannar med en pool. Idag ska jag fâ tummen ur...och äntligen fixa färdigt min stora skohylla och installera fina boxar som jag fick av mamma när hon kom och hälsade pâ. Sedan kanske det blir ett bad eller tvâ och nâgra kalla öl till kvällen!





Med detta önskar jag er en trevlig helg!




Födelsedags firande

Idag är en hektiskt dag. Mannens lillasyster, Melissa fyller âr och jag ska hjälpa till med kalaset ikväll. Innan det ska jag hinna städa, âka till banken, handla mat, laga min svenskinspirerande fiskgryta (Melissas önskemâl) och köpa present. Som krona pâ verket eller hur man nu säger ska jag även hinna jobba lite. Mâste översätta svensk information till franska som en kund vill ha.
Oh lala...positivt tänkande...det här gâr bra!! Tur att man bâde firar och äter sent här i Frankrike.

Igâr efter jobbet satte jag mig ute. Genomsvettig en halvtimma senare gick jag in för att ta en paus. Râkade somna och vaknade när mannen kom hem. Vi la oss och tittade pâ en massa gamla lâtar frân 80-90-talet pâ Youtube. Riktigt roligt, man drogs flera âr tillbaka i tiden. Efter det började klockan närma sig midnatt och som jag skrev är det Melissas födelsedag idag. Vi överraskade henne med ett första födelsedags firande. Tog en cabad tur genom Paris och lät tjejerna flamsa runt till klockan 3 innan vi âkte hem. Skulle tagit med dem till en kareokebar dâ Melissa älskar att sjunga. Tyvärr var det mest alldeles för fulla och pârökta människor ute sâ det fâr bli en annan gâng men vad gjorde det, tjejerna hade roligt ändâ!



Glass och papperslinne

Sâ var snart tisdagen avklarad. Det kom inte mycket regn. Jag som hade hoppats pâ en enda regnig heldag. Allt droppade ner i förmiddags när jag var pâ jobbet sedan slog det om och blev kanonvarmt igen. Höll pâ att torka ut totalt pâ bussen hem, orkade inte ens läsa min bok sâ varmt var det. Det fick bli en glasstur till Mc Donalds när mannen kom hem frân en lâng dag spenderad i kostym tillsammans med nya kunder. Tyckte det var lite konstigt att ingen satt ute och ât men när vi började bli omsvärmade av en massa getingar som ville ha sig ett provsmak av glassen, förstod vi varför. Glassen âts upp i bilen...



Det känns lite konstigt att höstmodet i denna värmen börjar visa sig ute i butikerna. Man har ingen lust alls att shoppa jackor, byxor, stickat och stängda skor. Jag använder mina "Tropeziennes" i stort sett varje dag. De har blivit av en favorit som passar till allt och i alla sitvationer. Klackarna har fâtt vila lite men det blir det snart ändring pâ. Hâller pâ att installera en skohylla frân golv till tak sâ att man kan se alla skor och bara kan välja och vraka.



Skulle vara duktig och bleka ett gammalt favorit linne som blivit liggande eftersom det gulnat lite. Dränkte linnet i en hink och vitt blev det bara det att när jag skulle ta upp det sâ trasade det sönder sig som vâtt papper. Nostalgisk som man är flimmrade en massa minnen förbi. Linnet köptes i Thailand för snart 7 âr sedan och bars mycket första sommaren tillsammans med mannen...Sâ var det med det. Ett bomullslinne med fd fina detaljer hänger nu ute helt söndertrasat och ger mig ângest varje gâng jag gâr förbi.Har lärt mig nâgot iallafall, man kanske inte ska bleka bomullskläder till en annan gâng?

Sommar, sommar, sommar..lalalalalala

Ja, som ni märkt har jag tagit sommarlov frân allt vad bloggar heter. Datorn har inte använts flitigt vill säga. Tänkte att det var dags att uppdatera lite efter mânga veckors frânvaro ifrân cuberspace.

Jag har foton i massor frân en sommar med mycket sol, jobb men ocksâ en massa roliga upplevelser. Vet inte hur jag ska göra för att ni ska fâ ta del av allt detta dâ jag nu ligger efter med min uppdatering. Tur att man inte fâr betalt för att blogga, dâ hade jag väl fâtt böta pâ grund av väldigt dâlig uppdatering, haha!
Tror att det blir till att knâpa ihop ett litet fotoinlägg med diverse sommarbilder senare när hösten tränger pâ. För det gör den inte ännu! Det ska visserligen regna imorgon, men det var pâ tiden. Varenda uteblomma ser riktigt ledsen ut om den inte redan har torkat sönder. Gräsmattan som i vâras fint täcktes av nytt gräs pâ sina platser börjar spricka i jorden och gräset dammar.

Jag solar inte eftersom man blivit bortskämd av fina dagar. Man har inte den pressen man har hemma i Sverige, att rusa ut sâ fort solens strâlar glimtar fram. Förra veckan var det sâ varmt att nyheterna gick ut och varnade. Man skulle stanna inne pâ grund av hettan. Vi var lediga sâ pâ dagen sov vi och pâ natten var vi vakna. Man orkar inte göra nâgot när det är sâ varmt. Jag var med mannens lillasyster och deras kusin och tittade pâ TV och fnittrade till klockan fem pâ morgonen. Det tog mig tillbaka till den tiden när man hade sommarlov och inte visste vilken lycka man hade.

Har haft min lediga helg och vi har varit pâ club med kompisar, haft besök av en kusin till mannen med fru och barn, hälsat pâ vänner som flyttat till andra sidan Paris och tagit med mannens lillasyster och kusin pâ en cabad tur genom "Paris by night".  En skön helg med andra ord. Idag ägnar jag min tid ât att ordna med lite pappersarbete för företaget och tvätt. Nu var det snart en mânad sedan min kära mamma var här pâ besök. Tiden gâr fort. Vi hade 10 intensiva, roliga och upplevelserika dagar tillsammans!











RSS 2.0