Back to the futur day

Är nu på semester i staden Lyon. Riktigt härligt med ett miljöombyte i några dagar för hela familjen. Igår var vi runt lite här och var i ett soligt Lyon. Vi började med att ta oss till  Musée des Confluences som är ett nyöppnat museum. Byggnaden är av ovanlig architektur med ett vattenspel och ett promenadstråk som leder ut till en gammal bit av Lyon där floderna Saône och Rhône flyter samman.
 
 
 
Igår var det den 21 oktober 2015. Det var den dagen som Marty McFly besökte framtiden i Spielbergfilmen Back to the future. Detta firades i Lyon med att visa upp bilen som användes som tidsmaskin i filmen. En kille hade klätt ut sig till Marty och Rivher passade ju självklart på att fota tillsammans med honom. Han var imponerad av framtidsbilen, som han kallar den då han tycker om filmen. Roligt ändå att vi nu använder oss av flera framtidstekniker som presenterades i filmen som släpptes i mitten av 80-talet.
 
 
Sedan lyckades få ett guidat besök på Lyons fotbollsstadium Stade de Gerland och träffa flera fotbollsspelare, tränare och gamla stjärnor. Rivher fotades med dem allihop av en glad pappa medans jag stog med min svägerska och undrade vilka de var. Vi insåg att de var kända då alla sprang fram till deras bilar när de kom ut en efter en i deras sponsrade bilar. När vi åkte därifrån frågade vi Rivher vad som varit roligast. Han svarade att titta på alla bilar, för de hade samma bilmärke som morfar. Rolig kommentar tycker jag!
Påväg hem i metron stannade en kille oss och sa att om vi ville kunde Rivher få ta hans skateboard. Vi tackade och Rivher har nu provat för första gången att åka med hjälp av hans pappa. Roligt tyckte Rivher, då vi sett folk på skateboard hela dagen till hyllning av Back to the future day.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0