Ledig

Nu är helgens arbete avklarat och jag är ledig idag och imorgon! Det gick bra även om jag var trött igâr efter söndagskvällens födelsedagsfest. Vad jag inte visste var att det var en överraskningsfest. När vi kom satt det runt 30 gäster och väntade, sâ det var bara till att göra den vanliga "pussrundan" . Lamporna släcktes, alla var tysta och det kändes som jag var i en amerikansk komedi när "födelsedagsbarnet" (mannens moster) kom hem. Vi sjöng, efter det grillade vi, ât afrikansk buffé, târta och drack champagne, mums! Med magarna fulla blev det dans. Jag hade riktigt roligt och var glad över att träffa mannens kusins flickvän och hans tjej-kusiner som har blivit mina vänner under min tid i Frankrike. Dock tog jag det lugnt, det râckte med ett glas champagne att skâla i dâ jag jobbade dagen efter.
 
Igâr ringde jag ett samtal till min kära farmor och hennes underbara man. Det värmde gott i hjärtar efter att vi pratat. Jag saknar dem verkligen!
Idag är det  lite viktiga ärenden som gäller och förberedelser inför morgondagens möte.

Nu ska jag âka sâ jag uppdaterar lite mer senare. Ha en fortsatt bra dag!

Kommentarer
Postat av: Jennie

Jag som är lite matintresserad och tycker det är spännande med andra kulturers maträtter, är väldigt nyfiken på vad som ingår i en afrikansk buffè?

Kram!

2009-03-31 @ 14:29:26
URL: http://shandanie.blogg.se/
Postat av: Milla

Jennie:

I den vi serverades denna kvällen ingick bla: -marinerat lammkött pâ grillspätt

-grillad kyckling

-sallad

-blandning av wookade grönsaker

-"gryta" innehâllandes oxkött med en sâs av bla blad frân en växt som kallas manioc. Detta är en av mina favoriter!

-ris

-stekta bananslantar av en speciell matbanan (kallas kokbanan pâ svenska)

-semoule (kokas av bla mannagryns flingor och äts till grytor).

-stekt fisk

-färskkokade chilifrukter

m.m

Hoppas det gav dig en liten inblick även om du nog inte känner till en del av ingredienserna! kram

2009-04-01 @ 10:47:54
URL: http://mavieenfrance.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0