Flaskpynt till jul?

Vi var pâ bio i torsdags. Sâg Michael Moores nya film; Capitalism: a love story.
En film som tar upp ett hett ämne och vâgar visa lite mer än av det vi är vana att se frân USA, i ett typiskt Michael Moore snitt. Tycker att man borde se den och bilda sin egen uppfattning. Jag gillade den även om den blev lite för mycket Michael Moore, dvs att filmen blir nästan rörig vid alla utsvängningar han gör i ämnet. Man fâr lite svârt att hänga med vissa stunder. Annars en bra film med humor, allvar och târar tillsammans med ett ämne som idag berör oss alla pâ ett eller annat sätt i dessa kristider.

Innan bion promenerade vi runt lite i nâgra kvarter i Paris som hakat pâ lite av den "ekologiska" trenden . För ja, att vara miljövänlig har blivit en slags trendig vâg här i Frankrike. Kan bara hoppas att det hâller i sig och sprider sig för att fâ bort en liten del av alla dessa onödiga sopor. Ta ett kakpaket tex, det kan vara emballerat 3 gânger innan du "nâr" själva kakan.
I alla fall sâ hittade vi en köpmansgränd med butiker och serveringar som var juldekorerad i "âtervinningsanda". Lite speciellt och inte snyggt men det blev ok pâ foto. Dekorationerna var gjorda av plast sâ som petflaskor, pâsar och plaströr.

Bra att tomflaskorna kommer till användning till nâgot. Det finns inget pantsystem här men det finns specialla soptunnor för plastflaskor, sedan är det upp till var och en om man vill vara miljövänlig eller inte. Men tanke pâ att mânga hushâll köper sitt dricksvatten sâ blir det ju en del flaskor som slängs. Hos oss innehâller vattnet för mycket kalk för att man ska kunna dricka det under en lâng period. Vi har âtervinningstunna till hushâllet men man kanske skulle haka pâ trenden och pynta i plast i âr, haha!


Kommentarer
Postat av: Banana

Det behöver inte vara typiskt parisiskt, men det kan ändå vara bra att känna till någon som har koll på Paris, så kanske, kanske man kan få fråga dig om tips och råd när det börjar närma sig =)



Håller med om onödiga kakemballage. Jag har tänkt på det tidigare. Höjden av idioti är att det finns vissa portionsförpackade kakor. Onödigt.

2009-12-05 @ 21:19:14
URL: http://annabanan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0