Téléthon 2009

Sitter hos nâgra vänner. Mannen stâr vid spisen och det kokas och steks förfullt i olika grytor. Tre-rätters blir det, inte illa! Tur att man hittat en andra hälft som gillar att laga god mat. Vi andra sitter framför vâra laptops med TV:n pâ i bakgrunden. Vad gjorde man innan datorn...och vad gjorde man innan TV:n? Nej, nu lâter det ju som vi är helt osociala och det är vi faktist inte, men vi byter lite olika filmer och annat roligt med varandra.

I helgen som var, sâ var det Téléthon här i Frankrike. Téléthon kommer frân början frân USA men flera länder världen över har hakat pâ detta koncept. Det gâr ut pâ att samla in pengar genom ett "TV-marathon" dvs att man TV-sänder insamlingen under 24 timmar och pengarna gâr direkt till sjuka. Kändisar och artister ställer upp och medverkar.
Insamlingarna i Frankrike gâr till forskning av genetiska sjukdommar men även ât att hjälpa dem som är drabbade av genetiska sjukdommar.
Téléthon organiseras inte bara via TV i Frankrike utan i städer och pâ mindre orter. Vi besökte Téléthon där det blev nâgra öl tillsammans med nâgra Galettes Bretonnes, en typ av matiga crêpes. Det var dansgolv och dansuppvisningar.


Kommentarer
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

jag vet inte hur Nelly gör med utlandsbeställningar utanför Norden faktiskt..hmm läs på deras sida.

Annars måste vi u ordna att så att du kan det på nåt sätt.

Då får ju jag önska grattis tillbaka vännen! kram!

2009-12-09 @ 22:13:36
URL: http://pyttis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0