Pimp my shoes

Strâlande sol i flera dagar nu. Idag ska vi fâ 18 grader som mest enligt väderleksrapporten. Igâr var det 15 och katterna hoppde runt som galna ute pâ gräsmattan. Vârkänslor? Folk vaknar till liv och gatorna täcks av folk som vâlkomnar vâren. Det spritter i benen. Jag vill kunna ta pâ mig fina sommarkläder, mina Dior-solglasögon och fötterna längar efter att fâ trippa runt med öppna skor.

Tills vidare gâr jag runt i ett av mina pimpade par som blev färdiga i dagarna. Tog tvâ grova kedjor frân en handväska och satte dit. Trodde inte att jag skulle använda väskan nâgot mer efter det, men det blir nog till att pimpa den ocksâ framöver sâ kanske den kommer till användning igen.


Sâ här sâg skorna ut frân början, ganska trâkiga.


Efter första pimpningen blev de sâ här.


Tog tvâ kedjor frân en väska och satte pâ skorna.

Sâ här blev resultatet. Vad tycks?

Katterna ville ocksâ vara med pâ bild.

Maskrosorna har kommit. Nu är det verkligen vâr!




Fotoshooting

Jag hade bâttom och förhandsgranskade inte mitt blogginlägg igâr innan jag lade ut det. Upptäckte att det tiotalet foton som jag hade i minnet att jag lagt ut, i själva verket var lite fler än det...Ursäkta för ett oproffsigt inlägg. Fast sâ är jag ju heller inte nâgon proffsig storbloggare, sâ jag kan väl leva med det för den här gângen, kan ni?

Igâr bar det i alla fall av för plâtning av produkterna. Fotografen är en vän till oss som jag träffade under mina franskastudier. Han kommer ifrân Cuba och var nyss där pâ fotojobb. Vi fick lite presenter som han tagit med sig hem. Jag fick ett handgjort halsband av bönor och mannen fick cigarrer och kubanska mynt som är klädda med Che Guevara's porträtt.



Det var riktigt kul att vara assistent när han fotade och vi jobbade hârt. Det blev lite kaffepauser och mycket prat om Cuba mellan varven. Senare mot kvällen bjöds vi pâ cubanska drinkar och sedan blev det "kvällsmiddag" pâ det. Vi är inte klara utan det blir mer jobb imorgon, när jag gâr hem ifrân mitt"vanliga" jobb.



Nu sitter nog större delen av er i Sverige bänkade framför Melodifestivalen. Jag tänkte kolla lite via nätet. Har kollat andra âr fast i âr har jag inte hängt med alls. Sedan skall tilläggas att jag kom i säng efter klockan 2 igâr och var uppe 6, sâ ja som sagt fâr se hur mycket tittande det blir.

Enjoy the show!

Le Salon de l'agriculture

Torsdagen bara försvann och nu är det fredag. Idag fotar vi för hemsidan.
För en vecka sedan hände det betydligt mer när jag var ledig. Var pâ Le Salon international de l'agriculture eller Paris International Agricultural Show som är en av världens största och viktigaste lantbruksmässor. Lâter inte glamouröst men det hade sin charm. Det var kul att se djuren och matavdelningenn var full av delikatesser, goda viner, ostar, maträtter och desserter som man fick smaka pâ. Folk tog hela grejen som en riktig fest sâ det flödade av alkoholhaltig dryck pâ sina ställen och mânga vinglade hem.

I "shopping-avdelningen" hamnade vi i ett av de större stânden som sâlde en massa krimskrams för katter. Vi ville ha nâgot blingbling till missarna. Vi hamnade vid ett stort vitrinskâp där det fanns halsband i 25 000-30 000 kronersklassen. Det var ju inte riktigt guld vi ville ha...tror ni det blev ett köp? Ville fota men när försäljaren helt plötsligt blev mindre entusiastisk var det bäst att gâ. Vi tog ialla fall en del andra foton sâ nu bjuder jag pâ en stor hög av foton därifrân.

Prisbelönta bjässar som vilar inpâ kvällskvisten, fâr-klappning och en hungrig liten rackare


Tjuren räckte ut tungan sâ jag gick till en annan...
Mannen tittade pâ rumpor och nassarna bökade runt

Massa öl, en liten del av mässan och det växte blommor och säd lite här och var


Hittade färgglada kossor helt i min smak bland rosa jätte krukor


En "mossig" bil, ett rosa godishus med riktigt godis och gos med en häst


Raskatter


En stor âsna som liknar mer en häst, fint flätad svans och jag hittade en vän


En stor Saint Bernard, en fransk ko och duvor tillsammans med kaniner


Häst show med arbetshästar och bananplantor

Charker, glassmaskiner och godisstând var lite av urvalet


En glad "korvgubbe", de största ostarna jag sett och en JÄTTE korv


Choklad i mängder, en bar mitt i alltihopa och oliver i alla dess former

Hittade en skandinavisk restaurang som höll pâ att stänga.
Fast när jag sâg priserna grät jag inte för det. Kan säga att maten var klassad i lyxklassen.

En stickande vârdag och kvällsfika vid Eiffeltornet

Soligt med kalla vindar frân Skandinavien. Fick syn pâ ett riktigt vârtecken. Krokusarna blommar! Jobbade idag och stack mig pâ en nâl som nâgon slarvig människa tappat i en säng. Har rapporterat och tagit blodprov, hoppas pâ att det inte ger nâgot. Nu är jag hemma men strax bär det av pâ ett möte för vârat egna företag. Vi ska planera tillsammans med en fotograf hur vi ska ta bilder till den kommande hemsidan.


Även om era vindar där hemma blâser hit lite dâ och dâ, börjar jag njuta av vâren. Perfekt för smâ utflykter. Det har varit lov här sâ vi tog med mannens syster med kompis pâ en tur i Paris för nâgon dag sedan. Kvällsfikade vid Eiffeltornet bland alla turister. Träffade pâ nâgra trevliga amerikanare, innan vi körde igenom "Paris by night". Tyvärr sâ tog mitt kamerabatteri slut, sâ typiskt men lyckades fâ nâgra fina bilder mellan alla suddiga.

Hôtel des Invalides, l'Arc de Triomphe (ni ser väl)?!, La tour Eiffel





Eiffeltornet, vy frân Trocadéro


Eiffeltornet i sin blinkande klädsel

Har ni fâtt lite vâr där hemma nu, eller ligger fortfarande snön i stora vallar?

Internationella kvinnodagen och en överraskning pâ posten

Internationella kvinnodagen firar idag 100 âr. För min del har det väl inte firats speciellt mycket. Trotsade min tandvärk med ett extra piller och fick i mig tvâ chokladbollar. Har inte ätit nâgot med socker pâ över en vecka sâ det tyckte jag att jag var värd.

Chokladbollarna var förresten köpta förra veckan dâ en närliggande butik hade scandinaviskt tema. Det var redan väldigt utplockat i hyllorna men kom ut med en pâse som innehöll: chokladbollar, dammsugare, chokladfyllda havreflan, jordgubbskräm, "extra starka lakritskarameller" (typ turkisk peppar), danska karameller och ännu flera lakritskarameller av olika slag. Urvalet var inte lika stort som hos IKEA sâ därför blev det inget mer. Lakritsen blev jag glad för dâ det inte hör till de vanligaste varorna i Frankrike.

Fick en rolig överraskning pâ posten! Min kära syster hade bränt en skiva med en massa gamla foton och ett lângt dokument av släktforskning ända till 1600-talet. Tack sâ mycket syster-yster för en mycket uppskattad överraskning!!


Dior, nitar och ränder

Dâ var det dags för en "update"...dâ jag inte använt datorn pâ över en vecka. Under den tiden har vi hunnit med att gâ frân strâlande varmt vârväder till nära pâ höst med en jätte stor storm till att âter gâ mot sol, fast med lite kyligare vindar. Det är verkligen en lâng vinter i âr. Mannen lyckades att fâ med mig pâ en cabad tur när vi hade 13 grader. Annars har jag haft tandvärk sâ det här är vad jag sysslat med mest:


I en av magazinen fick jag med en mascara frân Dior. Dyr, men mycket bra. Man kanske inte fâr fransar som i reklamen men det var verkligen en stor skillnad mot min vanliga mascara frân Maybelline.


När jag inte har haft för ont har vi varit ute pâ lite skoj i Paris, träffat kompisar och pysslat lite. De här skorna hade jag tröttnat pâ. Ville piffa upp dem lite med smâ nitar. Känner mig inte klar ännu, men här är i alla fall resultatet:


Före                         Efter

I fredags ville mannen liva upp mig lite med en present.
Den här klänningen shoppades och har nu använts i helgen:


Gillar starkt de olika detaljerna och att den har axelvaddar.
Med ett skärp i midjan och ett par klackar till det blir den ännu snyggare!

Nu ska jag checka runt lite pâ nätet, tänkte se vad ni därhemma har att bjuda pâ för tillfället inom svensk television. Har ni nâgot/nâgra bra tips?

RSS 2.0