Svett, loppis och röda axlar

Ojojoj...vilken härlig dag! Het men underbar. Igâr morses sa de pâ radion att det skulle regna idag. Svensk som man är anpassar man ju alltid "kläder efter väder". Converse, strumpor, svarta stuprör, t-shirt och kavaj pâ det. Nâr jag kom ut frân jobbet var det som att stiga in i en bastu. Möttes av 30 graders värme och kroppen kokade i min "regn-outfit". Ringde mannen som genast fick komma och hämta mig med ballerina och ett linne i högsta hugg. Vi âkte och köpte färska jordgubbar (ja, jag vet...idag igen) .

När jag kom hem blev det till att dra pâ sig en sommarklänning innan vi drog vidare pâ loppis tillsammans med en kusin till mannen. Det var svettigt värre att gâ där i 33 graders sol...utan solkräm skall tilläggas, dâ jag trodde att den lâg i handväskan. Nu är axlarna röda och fina.
Hittade nâgra riktiga fynd idag, favoriten en 70-talsklänning med blommor och volanger. Loppisar här är riktigt roliga. Det finns mycket nytt till bra priser men även gammalt. Pâ mina klädfynd satt prislapparna kvar men priset jag betalade idag slog allt, ca 2 kr för en klänning och tvâ stickade tröjor. Jag handlade stickade tröjor i över 30 grader..är det normalt, hihi?! Mannen hittade nya högtalare att koppla in till datorn som fortfarande lâg i originalförpackningen.
Efter en svettig loppis tog vi en cabad tur in till Paris. Det var svalkande gott.
Nu har klockan passerat midnatt och det är 24 grader. Hoppas pâ en lika fin dag imorgon!


Svettigt... Pâ loppis med mannen och kusin Martial


Delar av Paris






Lite mer Fontainebleau...


Château de Fontainebleau

Sâ här roligt kan man ha pâ ett slott...


Ett snyggt hotell. Visst fâr man lust att checka in?!



Karusell pâ torget, en vanlig syn i Frankrike


Roligt med en svensk film bland bioafficherna


Njuter av ett glas rött och har munnen full med oliver

Fontainebleau

Idag har min dag bestâtt av jobb med stekande sol utanför fönstrena, hem, en regnskur (sâ typiskt), god middag med jordgubbar till efterrätt, sedan slappat framför datorn med film och lite läsning av bloggar och annat skoj. Solen kikade fram igen lagom tills jag lagt mig för att vila lite (typiskt igen).
Pratade sedan med fam. K hemma i Sverige. De ringde och jag fick pratat en bra stund med min kära vän. Jag säger GRATTIS eftersom hon fyller âr idag!!

Jag bjuder pâ lite bilder frân vâr utflykt till Fontainebleau och stadens fina slott, som vi besökte i förrgâr.
Fontainebleau ligger runt 5 mil syd-sydöst om Paris stadskärna. Fast kilometrar betyder inte sâ mycket i Parisregion. Här talar man i tid. Jag bor 15 minuter frân Paris (utan trafikköer räknat).

För er nya läsare som inte är sâ inne pâ det här med bloggar (jag vet vilka, hihi), klicka pâ bilderna sâ blir de större!
Château de Fontainebleau




Det fâr räcka för idag, mer bilder kommer imorgon. Nu mâste jag nana...Zzzz

Jag lever...

Klockan tickar. Jobbar i morgon. Är inte ens trött, hur ska det här gâ?! Förkylningen är nästan över, nu âker vi cabat och sommarvärmen har kommit tillbaka. Heta dagar och ljumna kvällar. Det har varit sâ fantastiskt skönt att jag inte suttit vid datorn pâ nâgra dagar nu. Har varit ute frân morgon till kväll. Har "turistat" lite i Paris (dvs varit vid Eiffeltornet) och âkt pâ utflykt till ett slott. Idag blev det rensning av rabatter och frukost, lunch och middag ute i trädgârden. Det bästa var färska jordgubbar när solen gassade pâ som värst.
Ska tvinga mig till sömns nu, men ville mest tala om att jag lever!
Ja, det gör jag...nu är det sommar i luften...


Hemkommen "man", dalahäst och Sushi pâ det

Nu har jag fâtt hem bâde mannen och kameran. Känns skönt. Fick även hem en liten Dalahäst pâ köpet. Har aldrig ägt nâgon. Den passar bra bland de andra sovenirerna som vänner och familj har en förmâga att ta med sig! Ibland känns det som man blivit svenskare än vad man var hemma i Sverige med alla dessa flaggprynader, Luciatâg, Sverigeböcker, midsommarstâng och nu en Dalahäst.



Mannen kom hem igâr kväll. Hade tänkt âka med och möta upp pâ flygplatsen men "svärfar" fick âka själv. Fanns ingen plats över i bilen med alla väskor och filmutrustning. Hade städat och gjort mig fin trots min förkylning och det var uppskattat! Det blev kramkalas sedan en sväng för att grattulera vännen som fyllde jämnt. Med târta, en massa prat och nâgra drinkar pâ det, sâ glömde jag snabbt bort att jag var sjuk.



Idag firade vi vâr "6-ârs dag" tillsammans med ett besök pâ en Sushi restaurang. Mums, vad gott det var! Sedan hälsade vi pâ en kusin med familj till mannen och där blev det en öl och Sverigeprat. Jag har intalat mig att det inte gjorde sâ mycket att jag inte kunde följa med till Sverige men när jag har tittat pâ fotona saknar jag mitt gröna, sjörika land lite faktiskt. Fast det hade kännts lite konstigt samtidigt att âka "hem" och ändâ inte vara hemma. Mannen var ju mest i Stockholm och jobbade. Fast det blir nog en tur till Alingsâs och Mellby sâ smâning om, men när vet jag inte.
Nu ska jag kurera mig med C-vitamin för imorgon väntar jobbet och en tur inne i Paris efter det!


Taggtrâds hals, 6 ârs jubileum och en snart hemkommen "man"

Idag vaknade jag med halsont. Sâ typiskt. Har väntat pâ den här dagen hela veckan och sâ gâr man och blir sjuk. Mannen landar pâ Parisflygplats, Roissy-Charles de Gaulle klockan 19.00. Ville ju möta upp honom fräch som en nyponros dâ det inte är vilken dag som helst idag. Det är nämligen exakt 6 âr sedan som vi träffades pâ Sticky Fingers i Göteborg och vâra liv kom att förändras. Tiden gâr fort. Tänk den dagen hade mannen ingen aning om att han skulle stanna i Sverige och att jag sâ smâning om skulle bli "fransyska". Det är det som jag gillar i livet, man vet aldrig vad som väntar. Livet bestâr av portar som öppnas och bakom varje port väntar nâgon nytt och spännande.


Taget i USA, Atlanta pâ (den numera ombyggda) arenan där sommar OS utspelades 1996.
Vi var där och tittade pâ baseball under vâr USA trip, sommaren 2008.

Tittade pâ Eurovision song contest igâr kväll tillsammans med mina "svärföräldrar". De sympatiröstade pâ Sverige, men vad gjorde det...Norrmännen har regäla anledningar att dricka skumpa denna helgen. Först gâr de och vinner Eurovision, sedan är det nationaldagen som de är kända för att fira regält.
Idag fyller även en vän till mig jämnt. Fâr se om jag känner mig tillräckligt pigg för att kika in hos henne.

Idag till râga pâ allt är det mulet, blâsigt och trist. Pratade precis med mannen och i Stockholm skiner solen minsann. Här fâr jag nöja mig med 17 grader men ingen sol. Föredrar ärligt talat lite kallare och sol...men vädret râder ur mina makter sâ vad kan jag göra ât det...?!

Nu ska jag kurera min taggtrâdshals och ha lite hemma-skönhets-spa-tid, sâ jag i alla fall kan lâtsas vara en nyponros ikväll när jag möter upp mannen.





Fynd och saknad

Lördag...tänkte ta sovmorgon. Vaknade tidigt och kunde inte somna om. Tittade pâ film och umgicks en sväng med mannens lillasyster. Hon fixade iordning sig hos mig för att âka in till Paris för en heldag med sina tjejkompisar.
Jag saknar heldagar med mina tjejer....


Hanna och Hanna, Sanna, Sofia, Jennie och jag. Nâgra av mina tjejer hemma i Sverige.

Gârdagen bestod av...
jobb, ösregn, roligt telefonsamtal med Hanna, träff med kompis, lâng pratstund, bankärende, telefonsamtal med pappa, lite shopping, sol, milkshake, hem, TV, telefonsamtal med mannen, nattsömn...
Jag kan summera det med att det var en bra dag! Var riktigt glad att träffa min kompis Myriam för det var ett tag sedan. Det gâr framât för henne med sin egendesignade collection av heminredning med afrikansk touch.
Hon jobbar även som modell, visst är hon fin?!


Myriam

Pâ min lilla shoppingrunda igâr blev det faktiskt lite fynd. En t-shirt och fina smycken för en liten peng. Hippie T-shirten, västen och den rosa t-shirten köpte jag i söndags. Det är roligt när man fyndar! Nu blir det ingen shopping förrens nästa mânad. Nu fâr jag fynda i garderoben istället!


Fina fynd

Jag saknar verkligen min kamera nu. Jag brukar knäppa av bilder varje dag i vanliga fall. Mobilbilder blir inte det samma (se ovan). Nu fâr den komma hem. Saknar mannen ocksâ. Vill ha hem "man" och kamera nu!

Kram pâ er därhemma och jag skänker tvâ tankar:
- En till pappa och hoppas att han blir bra snart!
- En till farmor med man som nu hittat ett nytt mer anpassat boende! Synd pâ huset men bra för hälsan.


Oj vilken dag...

Somnade hur sent som helst igâr natt. Det âskade, katten ville inte vara still och jag saknade min älskling. Trots detta lyckades jag gâ upp 5 imorses och ta bussen till jobbet. Har blivit bortskämd genom att ha "chafför" men nu är ju han inte hemma. Dagen flöt pâ ovanligt bra tills det blev lite smâtjaffs som blev stortjaffs...hur orkar folk? Jag var anledningen till det hela. Nej, jag hade inte gjort nâgot fel men skickades att hämta saker som den som skulle ge mig i in tur inte ville ge mig. Sedan var historierna igâng...
Tur att man fick gâ hem vid 13-tiden. Jag bryr mig inte sâ mycket, vill folk lägga energi pâ sânt sâ varsâgod, sâ länge jag vet att jag inte gjort nâgot fel sâ mâr jag bra!!
Det är väl skillnaden pâ en fransk och en svensk arbetsplats. Pâ en fransk säger folk rätt ut vad de tycker och tänker pâ gott och ont.

När jag gick ut frân jobbet stötte jag pâ en kollega som stog där med sitt lilla barn.
-Vilken söt pojke du har!
-Det är ingen pojke... sa han och tittade besviket pâ mig.
Jag försökte släta över det hela med att titta pâ hennes disney halsband men en prinsessa pâ, och sa:
-En prinsessa, precis som du...
Hon var otroligt söt, men med sitt kortklippta hâr kunde hon lika gärna varit en söt pojke. Pinsamt!
Sedan tänkte jag gâ till banken. Möttes av en bil med tre killar som inte ville släppa mig ur sikte. De var inte aggreiva, de skrattade och skojde med mig. Att jag inte lâtsades om dem gjorde dem bara mer frustrerade. När de sedan sa att jag var blyg tog jag upp handen och visade min förlovningsring. Den brukar funka bra...tillslut gav de upp och jag fortsatte tills nästa kille kom fram som letade efter en tobaksaffär. Han hörde min brytning och det sattes igâng igen...Han ville väldigt gärna visa att han pratade flytande engelska sâ jag trodde frân början att han var en vilsen turist och började ocksâ prata engelska. Sedan kom frâgan som fâr alla killar att springa. Varför  jag bor här..."Därför att min fästman är fransk". Han tackade för sig och gick!  Killar visar vanligtvis genast respekt och gâr sin väg när man säger detta.
När jag kom fram till banken var den middagsstängd.Tänkte dâ fördriva min tid pâ marknaden men när jag kom dit kom jag  besviket pâ att det var torsdag, dvs ingen marknad idag.
Efter det stötte jag faktiskt pâ en kille som bara ville vara snäll. Jag pratade i mobilen och han sa till mig att plocka ner den för just i det omrâdet sker det mânga mobilstölder. Precis när jag skulle lägga ner den passerade tre tonârstjejer och en skulle vara "tuff" och lâtsades att hon skulle ta mobilen...Jag blev bara sâ trött pâ att inte fâ vara ifred sâ jag tog bussen hem. Banken kan vänta tills imorgon. Den stâr ju kvar, men vem vet om jag hade gjort det om jag stannat kvar där, haha. Till râga pâ allt  steg det pâ 6 biljettkontrollanter pâ bussen sâ den blev försenad hem.

Hemkommen kikade jag in hos min kära granne, tog en chaithé och pratade lite. Sedan hem, satte pâ radion och vad hör jag dâ. "Last Christmas" med Wham. Jag menar HALLÂ, jag gillar den sângen men inte i mitten av maj mânad när solen skiner. Eller det gjorde den inte, men ändâ...

Nu sitter jag här och ler ât min dag och hoppas pâ en lika innehâllrik imorgon...
Nu blev det är sâdant där lângt blogginlägg som ingen orkar läsa?!
Har ringt och sjungt för mamsen nu som fyller âr idag! GRATTIS igen mamma!!!

Dagens tankar

Nu ska jag ta upp ett redan tjatigt ämne...svininfluensan, Nya influensan, La grippe porcine, La grippe A...eller vad den numera kallas?
Har rädslan lagt sig i Sverige?
Här har det spekulerats i bâde det ena och det andra. Det senaste var att det ifrâgasattes OM det nu var sâ farligt varför har INGEN svinfarm fâtt avliva sina grisar?
Sedan sas det att det inte smittas mellan svin och männsika...man kan ju undra om det ens finns nâgon svininfluensa.
Vi människor reser mycket sâ det är inte sâ konstigt att olika virus sprider sig världen över.



Sâg att det varje âr avlider flertalet människor i USA och världen över pga influensor sâ detta var inget nytt. Man kan ju undra om det inte är USA som är i farten igen med sin skrämselpropaganda...Forskare och media gillar ju att fâ uppmârksamhet och skrämma folk i den amerikanska kulturen.
Det sas här att världen över har haft detta problemet med influensan där folk avlider men att de nu satt ett namn pâ det och att det forskats mer ingâende och att de dâ kommit fram till detta virus som kan leda till döden om det inte upptäcks itid,tas pâ allvar eller inte finns möjlighet att behandlas.
Ja, jag vet inte länge vad man ska tro pâ, ta som spekulationer eller fakta. En sak är säker, folk avlider och det är hemskt.



När vi var i USA förra sommaren var folk mycket rädda för sjukdommar och terrordâd men att alla gâr omkring beväpnade skrämde ingen. Vi pratade med flera amerikaner frân olika samhällsklasser som alla sa samma sak. "Det är en mänsklig rätt att ha ett vapen hemma eller i byxlinningen". De tyckte att vi europeer var ifrântagna vâra rättigheter genom att ha vapenlagar som gör att vi inte kan bära vapen ute i samhället.


Killen som brutit benet
En annan sak som jag fick se pâ nära hâll var den omtalade sjukvârdspolitiken i dessa "frihetens" stater. Vi träffade pâ en kille som hade misshandlats sâ han brutit benet och inte hade râd med en sjukförsäkring. Han hade varit tvungen att ta lân pâ ca 30 000 sek för att kunna gipsas.
Nu var vi ju där under Bushs mandatperiod, när presidentkampanjen höll pâ som värst. Man kan ju hoppas att det ska ändras lite med Obama. Han har mânga vägar och beslut att ta men bara att han blivit president tror jag ändâ redan ändrat folks mentalitet lite.



Ja, det var dagens funderingar det. Nu ska jag lyssna pâ clip med gamla godingar pâ YouTube samtidigt som jag städar lite. Det blev nämligen inget röjande igâr. Fast nu kikar solen fram...

Ha en bra dag!

Ensam...eller nästan ensam

Nu är jag frisk som en..vad är det man säger? Frisk som en nötkärna?
Har avbetat en sovande dag och tre arbetande sedan jag skrev sist. I gâr morses flög mannen till Sverige tillsammans med en filmare. De ska göra reklamen som ska visas för potentiella kunder. Jag kan inte fâ ledigt sâ jag fâr snällt stanna hemma. Fâr ta tillfället i akt och vârröja lite. Mâste gâ igenom min garderob och alla mina skor. Det mâste rensas och sommarkläder ska fram.

Pâ tal om kläder sâ var vi och inhandlade en ny liten resväska i söndags till mannens trip som gâr som handbagage. Ja, han kan ju resa med hela sin packning i kabinen. En annan kommer ju alltid över 10 kg sâ det är ingen idé.
Jag hittade tvâ gulliga, billiga t-shirts som kommer bli fina sâ fort solen kikar fram igen. Den ena var pâ herrarnas och med lite saxarbete kommer den bli riktigt fin! Lägger upp bilder sâ fort kameran kommer hem igen. Ja, för den fick ocksâ âka med pâ resa sâ det blir inget fotande pâ en vecka.

Mina pojkar

Nu sitter jag här ensam...Vad drastisk jag är. Jag har faktiskt min lilla misse brevid mig. Nu när jag är vaken sâ sover han. Halva natten busade han, hoppade runt och gjorde allt för att väcka mig sâ vi kunde leka tillsammans. Sedan kastreringen är det som han blivit kattunge igen. Han har fâtt tillbaka sitt bushummör och vill gosa extra mycket. Det känns bra dâ han var lite förvirrad den första veckan efter operationen.

Igâr pratade jag med mamma igen och nu ska hon boka biljett. Det ska bli sâ roligt!
Efter jobbet tog jag bussen till ett köpcentrum för att inhandla lite smâsaker och skicka brev. Hittade ett modemagazine,  Gala, med Chanel som specialtema därav fina fotorepotage. Man fick en film pâ köpet, Le diable s'habille en Prada (Djävulen bär Prada). Hade tänkt ha en riktig myskväll igâr med snacks och tjejfilm men sâ mycket blev det med det. Somnade med kläderna pâ när jag bläddrade igenom mitt nyinköpta magazine. Vaknade klockan tre dâ katten satte igâng.


Mamma och jag, under mitt Sverigebesök i vintras

Nu blir det café noisette (expresso med mjölk), naturgodis och filmtime.
Ha en bra dag!

Sjuk mage

Sjuk...men lite bättre nu efter mânga timmars sömn. Började dagen med magont och flera toalettbesök sedan ett läkarbesök. Här i Frankrike mâste man ha läkarintyg frân första sjukdomsdagen. Förlorar inget i lön dâ det inte var en ordinarie arbetsdag utan en extra dag vilket känns skönt. Ledig imorgon och hoppas pâ en frisk dag dâ vi fâtt tillbaka sommarvärmen.
Sitter ute och skriver, temperaturen har nu gâtt ner till 20 grader och klockan har passerat 23.50. Tvingade precis i mig lite att äta samtidigt som jag tittade pâ en kvällshimmel full av vackra blixtar. Kändes konstigt för man hörde ingen âska och blixtarna var riktigt stora.

Efter att ha haft riktigt fint och varmt väder vände det i förra veckan. Sâ fort solen försvinner här plockas varma jackor och sjalar fram. Det var 17 grader i veckan och folk gick pâpälsade, men sâ är de ju inte vikingar heller, hihi.
Nu ikväll hör man grannar som sitter ute, spelar hög musik, grillar, sjunger (!) och njuter av kvällsvärmen. Pâ gatan promenerar ungdomar runt i sina smâ kompisgäng och det spelas fotboll.
Imorgon är en röd dag och Frankrike har vaknat till liv igen!


Ett fint träd som växer i grannens trädgârd upp över ett uthustak. Visst ser det trolskt ut?

Nu ska jag svara pâ kommentarer sedan sova, hoppas pâ en frisk solig dag imorgon.
God natt!

Shopping och att knäcka en nöt

Igâr pratade jag med min mamma. Hon kom med det glädjane beskedet, inplanerad Paris-semester i juli. Blir runt den franska nationaldagen sâ dâ blir det party. Ska bli roligt! Nationaldagen firas riktigt ordentligt här. Det är en riktig folkfest med fyrverkerier överallt. Den bästa fyverkerishowen är vid Eiffeltornet och bjuder pâ en bâde färgsprakande och lâng upplevelse. Vi hade nâgra svenska vänner pâ besök en sommar som sa att de aldrig behöver se nâgra mer fyrverkerier efter att ha sett detta.

Nu har jag fâtt lön och med ett halvtidsjobb och ett ny-uppstartat företag blir det inte mycket klirr i kassan. Det betyder mindre shopping. Fast ibland mâste man unna sig lite smâtt och gott. Igâr köpte jag en svart handväska med nitar och en liten svart clutch. Man kan lätt fynda här i Frankrike, bara man vet vart man ska gâ. Sedan är det ett plus att ha en fästman som kan pruta i vilken affär som helst. Jag gick ut ur affären 15 euro fattigare, men tvâ väskor rikare!




Nâgra vänner till oss var i Guadeloupe pâ semester. Med sig hem hade de en färsk kokosnöt som vi fick. Den öppnade vi upp i mândags. Det var inget lätt kamp men vi lyckades att bâde tömma ur all saften och skrapa ut kokosköttet.
Jag förstâr varför kokos är en "dyr" râvara, det var inte mycket man fick ut ur en 3 kilos nöt.



Nu ska jag smaska pâ oliver, svara pâ era kommentarer och titta runt lite pâ nätet.
Ha en bra kväll!

Helg-resumé

Nu har en ny vecka börjat och man tar nya tag som man säger.
Var ledig idag dâ jag jobbar till helgen. Skrev in oss pâ ett nyöppnat gym sâ vi ska komma i form. Det var ett mâste dâ vi har blivit lite lata pâ den sidan och det sätter sina spâr. För mannens del är det viktminskning dom gäller och för mig är det förebyggande mot ryggvärk.
Helgen gick fort med demostrationer pâ fredagen, en slappdag pâ lördagen som avslutades pâ Parisgator med en öl och igâr var det mulet igen sâ jag röjde lite hemma och nästan sprang med gräsklipparen dâ regnet skulle komma. Det kom inte, precis när jag klippt färdigt kikade solen fram, typiskt.
Pâ kvällen myste jag tillsammans med mannens lillasyster med tjejsnack, skratt och utflyktsplaner som huvudämne.


Bilder frân Paris

I lördags förresten tog mannen en sväng till bröllopsfesten själv eftersom jag inte hade lust att följa med. Det var inga nära vänner sâ det gjorde inte sâ mycket. När han kom tillbaka âkte vi för att plocka upp en kompis som skulle med oss in till Paris. Det visade sig att kompisen râkat somna med hög musik pâ sâ han hörde inte när vi ringde pâ mobilen. Det är ganska lyhört där han bor sâ vi knackade lite försiktigt utan svar. Musiken tog slut och vi passade pâ att knacka lite hârdare. Helt plötsligt hör vi hur varenda granndörr öppnas i hans korridor. Ut kommer arga grannar som inte släpper att vi väsnats dâ flera tydligen jobbade helg. I hettan tittar vi pâ varandra och undrar vad vi ska göra, sâ kläcker mannen ur sig "han är skyldig mig pengar" och alla dörrar, utan tvâ stängs. De arga grannarna börjar nu sympatisera med oss om denna "störande" kille som lyssnar pâ för hög musik dagarna i ända...Vi lämnade stället gapskrattandes, utan kompisen men med en lättnad att de skumma grannarna lâtit oss gâ utan vidare problem!
Det blir nog inga besök hemma hos honom pâ ett tag nu...



Pâ Paris gator

1 maj demostration i Paris

Tänkte visa er lite hur en demostration gâr till här i Frankrike.
Det är verkligen nâgot att se för en svensk som inte är van att se demostrationer i sâdan stor anda. I Sverige har vi inte det i oss att demostrera och strejka pâ samma sätt som de har i Frankrike. Jag har varit med och gâtt i demostrationer här förut, men denna gângen var jag där som âskâdare med kameran i högsta hugg.
För att sammanfatta demostrationen vi var pâ denna 1 maj 2009, kan man säga att det var mycket anti-Sarko (Nicolas Sarkozy, frankrikes president). Det var mycket fackorganisationer som kämpar för arbetarnas rätt, och även mycket olika "folkgrupper" som kämpar för rättvisa i deras länder. Vi var (sâklart) pâ en "röd" demostration!

Demostrationsandan här i Frankrike ligger pâ topp. Det känns som man är pâ en festival. Folk massor som trängs av alla de slag, alla âldrar och klasser blandas i en miljö med musik av alla sorter som pumpas ut frân högtalare överallt, liveband, folk som dansar, spelar instrument, sjunger och skriker ut sina budskap. Överallt finns det smâ matstând med grillar, tom rullandes mitt i demostrationstâget. Folk är glada och det känns som en stor fest men man inte glömmer inte varför man är där!










Hur var 1 maj demostrationerna i Sverige i âr?

Slottspicnic, hus-by och liljekonvaljer

Idag är det lördag och det har hittills varit en riktig slappdag. Var helt slut efter min arbetsvecka sâ alla planer gick bort. Man mâste fâ ha sâdana dagar ibland! Började dagen med en fransk dramafilm som gick pâ TV och fortsatte sedan i samma tema med lite stopp för dator användning dâ och dâ. Nu börjar jag piggna till och har fâtt lust att gâ ut dâ solen nu kikar fram efter en dag med moln.
Är bjudna pâ bröllopsfest till ett par som gift sig idag eller ölkväll hemma hos en kompis, men fâr se vad som händer...som sagt idag är en "ta-det-som-det-kommer-dag". Det jag vet är att en kall öl i gott sällskap inte hade suttit fel ikväll!

I torsdags efter jobbet kom min älskling och hämtade mig. Eftersom han visste att det var Valborg hemma i Sverige hade han tagit leigt i nâgra timmar för att hitta pâ nâgot tillsammans med mig. Jag valde sushi-picnic i en slottspark som inte ligger sâ lângt hemifrân. Det var mysigt!


Efter picnic'en tog vi en tur till ett slags blomsterland för att försöka hitta stenar till vâran lilla damm. Det blev inga stenar men en kaffe i deras café ute i en ekologisk trädgârd. Stenjakten gâr vidare...för att betala över 50 E för lite sten känns ganska onödigt! Brevid blomsterlandet ligger det en hel by med hus à la "Desperate Housewives". Det roliga är att ingen bor där utan det är husmodeller du kan välja när du vill bygga hus. Varje hus är dekorerat precis som om nâgon bodde där och de har kontor med försäljare som stâr till din förtjänst. Vi var inne i nâgra av husen bara för skoj skull.


Sedan âkte vi till ett stort shoppingcenter för att hitta en liten present till grannens flicka som fyllde 13 âr. Pâvägen dit âkte vi förbi en skyllt som satt vid rödljuset i en korsning. Jag tror att man aldrig har sett, eller kommer att fâ se denna typ av skyllt ut efter vägarna i Sverige...


"Sluta kasta"

I gâr var det 1 maj sâ vi âkte in till Paris för att titta pâ demostrationer.
Mannen hämtade mig frân jobbet och gav mig liljekonvaljer. Le muguet, som de heter pâ franska ges traditionellt bort den 1 maj varje âr i en liten bukett vilket sägs ge lycka.
Jag pratade även med mina underbara syskon denna dag. Jag saknar dem sâ mycket!!



Imorgon lägger jag upp bilder frân demostrationerna.
Ha en fortsatt bra fredagskväll!!


RSS 2.0